TYAB heyetinden Bakü Büyükelçisi Bağcı'ya Ziyaret

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği yönetim kurulu, Türkiye Tohumcular Birliği başkanlığında Türkiye Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Cahit Bağcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakü Tarım Müşaviri Hakan Kalender de hazır bulundu.

TYAB heyetinden Bakü Büyükelçisi Bağcı'ya Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kardeş ülke Azerbaycan'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tohum Yetiştircileri Alt Birliği yönetim kurulu başkanı Miktat Olgun; “ Türkiye’nin Azerbaycan’la ilişkileri çok boyutlu ve stratejik düzeydedir. Yoğun şekilde devam eden karşılıklı üst düzey ziyaretler, ilişkilerin arkasındaki en önemli itici güçtür. Sayın Cumhurbaşkanımız Azerbaycan’a ayrı bir önem göstermekte aynı şekilde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Türkiye’ye karşı aynı önem ve ehemmiyeti göstermekte. İki ülke resmen kardeş ülke olarak anılmakta. Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği ve TÜRKTOB heyetimizle birlikte Azerbaycan ziyaretimiz dolasıyla Türkiye Bakü Büyükelçimiz sayın Prof. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret ettik. Ziyarette, hem birliğimizin hem de TÜRKTOB hakkında bilgiler verdik. Azerbaycan ile başta tohumculuğu geliştirmek olmak üzere tarım alanında yapılabilecek iş birliktelikleri hakkında görüş alışverişinde bulunulduk. Kardeş ülkemiz olan Azerbaycan ile sektörümüzle ilgili üstümüze ne görev düşerse işbirliği içerisinde olmaya hazırız. Bizlere göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Türkiye Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Cahit Bağcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği ve Türkiye Tohumcular Birliği heyetini Azerbaycan’da ağırlamanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Türkiye Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Cahit Bağcı iki ülke tarımının kalkınması adına üstlerine düşecek her konuda yardıma hazır olduklarını belirterek, ziyarette bulunan heyete teşekkür ettiğini söyledi.

Büyükelçi ziyaretinin ardından Azerbaycan Gıda Güvenliği Ajansını da ziyaret eden TYAB ve TÜRKTOB heyeti, burada da ortak AR-GE faaliyetlerinin kapsamının genişlemesi ile bitki sağlığı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınır hale getirilmesi ve karantina zararlıları için yapılacak çalışmaları görüştü. Heyet, ajansın çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme