• Haberler
  • Spor
  • Turnuva Maçına Filistin Bayrağı İle Çıktılar

Turnuva Maçına Filistin Bayrağı İle Çıktılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği hemşehri dernekleri futbol turnuvasına katılan Kocaeli Adıyamanlılar Derneği maça Filistin bayrağı ile çıktı.

Turnuva Maçına Filistin Bayrağı İle Çıktılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki hemşehri derneklerinin tanışıp kaynaşması amacıyla futbol turnuvası düzenledi. Türkiye’nin mozaiği olan ve Kocaeli’de yaşayan farklı illerin vatandaşları yeşil sahada buluştu. Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği turnuvaya 23 hemşehri derneği takımı turnuvaya katılım sağladı.

Turnuvada Kocaeli Sivaslılar Derneği ile Kocaeli Adıyamanlılar Derneği karşı karşıya geldi. Müsabaka, Adıyamanlılar’ın 11-3’lük galibiyetiyle son bulurken Adıyamanlılar’ın karşılaşmaya göğüslerinde Filistin bayrağı ile çıkması dikkat çekti.

Dernek olarak turnuvaya katılmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Kocaeli Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sinan Yılmaz; “Kocaeli Büyükşehir belediyemizin düzenlemiş olduğu turnuvaya dernek olarak bizlerde iştirak ettik. Burada yenmek yenilmek çok önemli değil. Önemli olan etkinliğin içerisinde olmak. Sahada mücadele ettiğimiz diğer hemşehri dernekleriyle tanışıyoruz, yeni arkadaşlar yeni dostluklar ediniyoruz. Bu bakımdan belediye başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Dernek olarak Filistin’de yaşanan İsrail zulmüne bir nebze olsun dikkat çekmek, Filistinli müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ifade etmek amacıyla Filistin Bayraklı formalarla sahaya çıktık. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. İsrail’i şiddetle kınıyoruz.” Dedi. Mustafa GÜL

Bakmadan Geçme