TOKİ'den vatandaşlara uyarı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlara uyarı geldi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlara uyarı geldi. 

TOKİ resmi internet sayfasından yapılan açıklamada aşağıda ki ifadelere yer verildi:

Vatandaşlarımız için sosyal konut üreten İdaremizin ismi ve logosu kullanılarak sahtekârlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu bilgisi alınmıştır.

Sahte sosyal medya hesapları / internet siteleri / iletişim numaraları aracılığı ile dolandırıcılık girişiminde olan bu hesaplar; profesyonel görünüme sahip olup, İdaremizin logosunu kullanmaktadır.

Resmi onaylı olmayan bu hesaplar genellikle kişisel banka bilgileri veya para talep ederek vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.

Belirtmek isteriz ki; İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili Şubeleri aracılığı ile yapılmaktadır. Başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem gerçekleştirilmemektedir.

Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla talep ya da kapora alınarak işlem yapılmamaktadır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, İdaremizin internet sayfası (www.toki.gov.tr), çağrı merkezi (444 86 54), onaylı kurumsal sosyal medya hesaplarımız ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bakmadan Geçme