TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Bilim Fuarı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın iş birliğiyle, okullarda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla TÜBİTAK 4006 kapsamında hazırlanan 'Bilim Fuarı' TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde büyük bir katılımla açıldı.

Fuarın açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği bir çağda yaşıyoruz ve bu gelişmelere ayak uydurabilmek için çocuklarımızın bilimsel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmelerinin büyük önem taşımakta. Fuarda sergilenen birbirinden özgün ve ilgi çekici bilim, kültür ve sanat projelerinin öğrencilerimizin bu alandaki becerilerini göstermesi açısından önemli. TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin genç mucitleri, Malzeme Bilimi ve Nano teknoloji, Değerler Eğitimi ve Çevre ve çevreyi koruma olmak üzere 3 ana başlıkta hazırladıkları 22 projeyle fuarda büyük ilgi gördüler. 48 öğrenciye 22 öğretmen danışmanlık yaparak bu projelerin hazırlanmasında emeği geçti. Bilim Fuarı, 17 Mayıs 2024 tarihine kadar açık kalacak. Tüm vatandaşlarımızı bu fuarı ziyaret etmeye ve öğrencilerimizin hazırladığı özgün projeleri görmeye davet ediyoruz. Fuarı düzenleyen TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Fuar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi ve onlardan projeler hakkında bilgi aldı.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme