• Haberler
  • Siyaset
  • Recep İçme Suyu Projesi Adeta Kaderine Terk Edilmiştir

Recep İçme Suyu Projesi Adeta Kaderine Terk Edilmiştir

Adıyaman, ilçeleri ve köyleri gezen TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Sincik'in köylerini gezerek vatandaşları dinleyip ve değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor.

Recep İçme Suyu Projesi Adeta Kaderine Terk Edilmiştir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Tutdere bu seferde Sincik Merkeze bağlı Pınarbaşı, Subaşı, Taşkale, Çat, Çatbahçe, Çamdere, Söğütlübahçe köyleriyle Mahmutoğlu mahallesine ziyaret gerçekleştirdi. Tutdere’nin vatandaşlara olan ziyaretine CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Sincik İlçe Başkanı Mustafa Şahin ve parti yöneticileri katıldı.

Köy ziyaretleri sırasında köylerde yaşanan sorunları tek tek dinleyen Milletvekili Tutdere, Recep İçme Suyu, Adıyaman-Sincik Arıkonak Göleti ve Sulaması ve deprem konutları başta olmak üzere Sinciklilerin beklediği projelerin hayata geçilme isteklerini dile getirdi.

Sincik Yatırımlarda Sonuncu Sırada

Sincik vatandaşları neredeyse kaderine terkedilmiş diyen Tutdere, “Samsat, Kâhta, Sincik, Çelikhan ilçelerimize bağlı 170 yerleşim biriminin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak, bölgemiz için hayati öneme sahip Recep İçme Suyu projesi adeta kaderine terk edilmiştir. Ayrıca, 2017 yılında ihaleye çıkılan ve 450 günde bitirileceği ifade edilen Adıyaman- Sincik Arıkonak Göleti ve Sulaması projesi aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemedi. AKP’ye her dönem en çok desteği veren, bir dönem şampiyon ilan edilen Sincik yatırım konusunda ne yazık ki sonuncu sırada” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde de depremzedelerin evlerinin teslim edilmediğiyle ilgili konuşan Milletvekili Tutdere, “Sinciklileri doğalgaza kavuşturacaklarını vurgulayan iktidar temsilcilerini daha somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Kış geldi, kapıya dayandı Sincikliler bu kış doğalgaza erişmek istiyor, somut adım bekliyorlar. Yıllardır konteynerlerde yaşamaya mahkûm edilen depremzedelerimiz artık konutlarına kavuşmak istiyor” dedi.

Tutdere ayrıca şu açıklamalarda bulundu; “Ziyaret ettiğimiz köylerimizde artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimin durma noktasına geldiğini, gençlerin işsizlik nedeniyle büyükşehirlere göç ettiğini, köyde kalanların ise geçinebilmek için tek umudu gurbette çalışan gençleri. Taşımalı eğitimin servis sorunuyla birleştiği ilçemiz genelinde evlatlarımız da büyük mağduriyet yaşıyorlar ve eğitim-öğretim hayatlarını sürdürebilmek için çözüm bekliyorlar. Yıllardır yatırımlardan mahrum bırakılan, göstermelik birkaç işle oyalanmaya çalışılan Sincikliler ‘Artık kimse Sinciklileri çantada keklik görmesin. Biz bize hizmet edecek insanları seçeceğiz’ diyorlar. Hemşehrilerimize söz verdik. Allah’ın izni ve onların desteğiyle iktidara geldiğimizde Sincik’i ve Sinciklileri hak ettikleri hizmetlerle buluşturacağız.”

Sincikli vatandaşlar Tutdere’nin ziyaretine memnun oldular ve teşekkürlerini ilettiler.

Haber: Gamze GÜL

Bakmadan Geçme