'Pembe Dokunuşlar' Etkinliği Düzenlendi

Gölbaşı'nda meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Sağlıklı Gölbaşı Kansersiz Hayat'' projesiyle Gölbaşı Gölündeki teknede 'Pembe Dokunuşlar' adıyla etkinlik gerçekleştirildi.

'Pembe Dokunuşlar' Etkinliği Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için ''Sağlıklı Gölbaşı Kansersiz Hayat'' projesiyle gönüllüler keyifli anlar yaşamak ve sosyal sorumluluğu yerine getirmek için Gölbaşı Gölündeki teknede ‘Pembe Dokunuşlar’ etkinliği düzenlendi.

Teknede 'Erken fark edersen çok şey fark eder' yazan pankart, tüller ve pembe balonlarla meme kanserinde erken teşhisin önemli olduğunun önemli olduğu mesajı verildi.

''Sağlıklı Gölbaşı Kansersiz Hayat' proje gönüllülerinden Nuran Balcı, meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türüdür dedi.

Ayrıca Balcı, Meme kanserinin korkulacak bir hastalık olmadığını, erken teşhis edildiğinde tedavileri olabildiğini ve yüz güldürücü sonuçlar alındığını hatırlatmak istedik. Kadınlardan ricamız, gereken kontrolleri düzenli olarak yaptırın ve önlemini erkenden alın.' ifadelerini kullandı. Pembe kurdele dağıtarak kadınlar için önemli bir risk grubunda bulunan bu hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Etkinlikte yer alan Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Gölbaşı Kaymakamlığına, Gölbaşı Belediyesine, İlçe Sağlık Müdürü Gökhan Çağlar'a, Umut ve Yaşam Derneğine, Adıyaman Yeşilay gönüllülerine ve Minihal’e destek ve katkıları için teşekkür ettiklerini söyledi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından etkinliğe katılan kişilere pamuk şeker dağıtıldı ve kanser gönüllüsü Minihal tarafından doğal meyve suyu ikramı gerçekleşti.

Haber: Gamze GÜL

Bakmadan Geçme