• Haberler
  • Sağlık
  • Milletvekili Alkayış: 'Kadın doğum ve çocuk hastanemiz yakın zamanda hizmete girecek'

Milletvekili Alkayış: 'Kadın doğum ve çocuk hastanemiz yakın zamanda hizmete girecek'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, 350 yataklı olarak düşünülen ancak son yapılan değişiklikle yatak kapasitesinin 378'e çıkacak olan Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin yakın zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Milletvekili Alkayış: 'Kadın doğum ve çocuk hastanemiz yakın zamanda hizmete girecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakın zamanda hizmete açılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış; “Hastanemizin 80'i yoğun bakım olmak üzere toplam 378 yatak kapasitesine sahip olacak. Ana binayla birlikte bu kapasite 950'lere çıkmış olacak. Bu durumun, özellikle yoğun bakımlar olmak üzere hasta yatışında ilimiz için önemli bir rahatlama sağlayacaktır. Hastanemizde 10 tane modern ameliyathane mevcut. Hizmete açılması ile birlikte kadın-doğum ve çocuk hastalıkları branşlarının yanı sıra çocuk cerrahi ve göz hastalıkları gibi branşlarda da hizmet verilmesi planlanmakta. Böylelikle mevcut ana binamızda ameliyathane kapasitemizin ve diğer cerrahi branşlardaki ameliyat sayıları artabilecek. Aynı zamanda ana binamızdaki poliklinik yoğunluğunun rahatlatılması amacıyla yeni binamızda dahiliye, genel cerrahi, fizik tedavi, aile hekimliği gibi ek  polikliniklerin açılması planlanmakta bu sayede sıra bekleme konusunda ciddi bir rahatlama yaşanacaktır. Ayrıca yeni binamızda yaklaşık 750 metrekarelik bir alanda modern fizik tedavi cihazlarının yer alacağı bir Fizik Tedavi ünitesinin açılması planlanmakta. Mevcut ek binamızın hemen yanında kampüs içerisinde yaklaşık 2500 metrekare kapalı alana sahip Onkoloji merkezimizin de aynı tarihlerde hizmete girecek. Burada yaklaşık 50 hastamız aynı anda tedavi alabilecek, modern kemoterapi ünitesi ile yine aynı bina içerisinde PET-CT cihazı ve ışın tedavisi cihazlarının faaliyete girmesiyle Onkoloji alanında hastalarımızın bütün tanı ve tedavilerinin merkezimizde yapılabilecek. Bu sayede hastalarımızın il dışına çıkmalarına gerek kalmayacak.” Dedi. 

Adıyaman'ın ve Adıyamanlı vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, Adıyaman’da devam eden yatırımların takipçisi olduklarını ve Adıyaman'ın yeniden ayağa kalkınması için hükümet olarak her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme