• Haberler
  • Ekonomi
  • KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? KYK yurt ücreti son ödeme tarihi belli oldu

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? KYK yurt ücreti son ödeme tarihi belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçları açıklanmasından hemen sonra da adaylar KYK yurt kayıtlarını da nasıl yapacaklarını araştırıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçları açıklanmasından hemen sonra da adaylar KYK yurt kayıtlarını da nasıl yapacaklarını araştırıyor. Konu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında KYK yurt sonuçlarının açıklanmasından sonra yurt kayıt detaylarına şu şekilde yer verildi:

KYK yurt sonuç sayfasında yurt ücreti ve kaydı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Ziraat Bankası Şube, ATM, İnternet Bankacılığı veya E-Ödeme yollarından herhangi birini kullanarak ilk kayıt ücretinizi yatırdıktan sonra 05/09/2024 00:00:00 - 07/09/2024 23:00:00 tarihleri arasında E-Devlet kapısı üzerinden "Yurt Kayıt İşlemleri" menüsündeki "Yurt Taahhütname Onayınızı" gerçekleştirmeniz gerekmektedir"

"Not: Yurtlarımıza yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler ilk kayıt ücretlerini yatırdıklarında yurtta kalmayı kabul etmiş sayılmaktadırlar. İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta kalma hakkından vazgeçen öğrencilerin yerleştirildikleri yurt müdürlüklerine müracaat ederek kayıt silme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu takdirde kayıt yaptırdıkları günden kayıt sildirdikleri güne kadar olan yatak ücretleri kesilerek geri kalan miktar öğrenciye iade edilmektedir. Okula kayıt tarihiniz itibari ile normal eğitim sürenizi doldurmuş olmanız halinde yurt hakkı kazanmış olsanız dahi yurt kaydınız kayıtlı olduğunuz günlerin ücreti kesilerek sonlandırılacaktır" denildi.

Adaylar teminat ve ilk kayıt ücretini yatıracak. Bu işlemler sonrasında e-Devlet üzerinden kayıt yapılabilecek.

Bakmadan Geçme