Küçük yazar Mirhat, öğrencilere rol model oldu

Çocuk edebiyatı yazarı RADEV Ödüllü Hüseyin Mirhat Coşkun, Siverek Şair İbrahim Rafet İlkokulu'nda öğrencilere 'kitap okumayı sevdirmek' amacıyla söyleşi yapıp kitaplarını imzaladı.

Türkiye’nin en gen yazarı olan Mirhat, okumayı sevdirmek amacıyla Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğrencilerle yaptığı söyleşide çocuklara rol model oldu.

Çocukların çok ilgi gösterdiği Coşkun: 
"Şartlarımız ne olursa olsun çok kitap okumalıyız. Kitap okumayı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Her gün mutlaka kitap okumalıyız. Hepiniz her gün  kitap okuyacağına söz veriyor musunuz?" diyerek çocuklardan okuma sözü aldı. 
İlk kitabını ilkokul birinci sınıfta yazdığını ve bunun sayesinde Türkiye'nin En Genç Yazarı ünvanını kazandığını vurgulayan Coşkun:  "Geri dönüp baktığımda tüm başarımı çok okuduğum kitaplara borçluyum." dedi.

Küçük yazarın öğrencilerimizle buluşmasının öğrenciler üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu vurgulayan okul idarecilerinden Abuzer Çevik, "Yazarımızın çocuk yaşta büyük başarılara imza atması ve öğrencilerimizin bunu görmesi çok önemliydi. Çocuklar yazarımızı rol model  aldılar." dedi.
Okul Müdürü Halil Özer ise, "Genç yazara teşekkür ederim. Öğrencilerimizin kitaba bakış açısını olumlu değiştirdi. Öğrencilerimizin kitap okuma isteği daha da arttı." dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin sonunda genç yazar Mirhat Coşkun öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Bakmadan Geçme