Kommagene Bienali açılışı Perre Antik Kenti'nde gerçekleştirildi

6 Şubat depremlerini yaşayan Adıyaman'da 'İyileşmek' teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen Kommagene Bienali açılış kokteyli Kommagene Krallığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinde düzenlendi.

Açılışa Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, yurt içi ve yurt dışından gelen davetlilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Adıyaman’ı en güzel şekilde tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, “Bu yıl “İyileşmek” temasıyla ikincisini düzenlediğimiz Kommagene Bienali ile amacımız, Tarihi İpekyolu ile Fırat ve Dicle’nin kesiştiği noktada binlerce yıllık tarihiyle farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan ve sahip olduğu onlarca tarihi ve kültürel değerleriyle adeta göz dolduran Adıyaman’ın tüm zenginliklerini böyle etkinliklerle en güzel şekilde tanıtmak ve şehrimizi bir kültür ve turizm kenti haline getirmektir. Mezopotamya’nın bereketli topraklarına sahip Adıyaman’ımızı bir taraftan yeniden inşa ederken, bir taraftan da deprem afetini yaşamış hemşehrilerimizin moral ve motivasyonunu artırıp bu tür etkinliklerle sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir haline dönüştürmektir. Bu yıl 20 ülkeden 54 sanatçının katılım sağladığı Bienale katkı ve destek sunan bütün sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Açılış kokteyli sonrası Valimiz ve beraberindekiler Perre Antik Kentinde Kommagene Bienali dolayısıyla hazırlanan eserleri inceledi.

Programa katılan yabancı sanatçılar şiirler okudu.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme