• Haberler
  • Gündem
  • Kahramanmaraş'ta Kalıcı Konutların Teslimi Başlıyor

Kahramanmaraş'ta Kalıcı Konutların Teslimi Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu başkanlığında gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Başkan Güngör, 'Kısa süre içerisinde 10 bin konutun teslimi için kura çekimi yapılacak. Ardından her ay konut teslimi devam edecek dedi.

Kahramanmaraş'ta Kalıcı Konutların Teslimi Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, alanda yürütülün çalışmaları yerinde incelemek üzere şehre gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu başkanlığında gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Vali Mükerrem Ünlüer, AB Delegasyon Başkanı Nikolaus Mayer-Landrut, delegasyon üyeleri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Hayrettin Güngör, şehirde devam eden ve planlanan çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı. Toplantıda, AB üyesi ülkeler tarafından deprem sonrası şehirde hayata geçirilen ve planlanan yatırımlar da değerlendirildi.

Deprem Bölgesinde İş Birliğiyle Ciddi Çalışmalar Gerçekleştirildi

Toplantıda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Depremin ilk anından itibaren bölgede olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın her kademede görev yapan bakanlıklarımız ve çalışma arkadaşlarımıza tebliğ ettiği görevler vardı. Tüm kurumlarımız deprem bölgesine gelerek yerel yönetimlerle iş birliği halinde çalışmalar yaptı. Depremlerin olduğu ilk andan itibaren dünyanın her bölgesinden ülkemize destekler oldu. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. 11 deprem ilimizin altısında yaklaşık 10 adet çevre projesi hayata planlandı. Bunlardan 2 tanesi teslim aşamasında ve çalışmalar devam ediyor” cümlelerini kaydetti.

Şehirlerimizi Tekrar Toparlayacağız

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu konuşmasının devamında, “ Türkiye Cumhuriyeti olarak diğer ülkelerde ortaya çıkan gerek afet gerekse de başka problemlere en çok destek veren ülkelerin başında geliyoruz. Biz zor zamanımızda bizlere destek olan devletleri asla unutmayız. Bu vesileyle gerçekten dünya tarihinin en büyük felaketlerinden olan Kahramanmaraş depremleri sonrası bizimle beraber olan tüm devlet ve milletlere müteşekkiriz. Bu anlamda depremin üzerinden henüz bir yıl geçmişken AB delegasyonunun bölgeye ziyareti ve desteklerini de çok değerli buluyoruz. İnşallah en kısa sürede şehirlerimizi toparlayacağız” dedi.

Bakmadan Geçme