• Haberler
  • Gündem
  • İŞKUR iUP başvuru şartları nelerdir? İUP başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR iUP başvuru şartları nelerdir? İUP başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından artık kamu kurumlarına yapılacak olan alımlar TYP kapsamında değil İUP kapsamında gerçekleştirilecek. Çalışma Bakanı toplamda 900 bin işçi alımı yapılacağını açıkladı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından artık kamu kurumlarına yapılacak olan alımlar TYP kapsamında değil İUP kapsamında gerçekleştirilecek. Çalışma Bakanı toplamda 900 bin işçi alımı yapılacağını açıkladı. Peki İŞKUR iUP başvuru şartları nelerdir? İUP başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.

İUP BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Hane gelir şartını sağlamak,

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak şartları aranır.

İŞKUR İUP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirilen İUP'a başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri ve İŞKUR hizmet merkezlerinden gerçekleştiriliyor. Başvurular 8 Eylül'e kadar başvurulabilecek.

İUP'lar yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak. Programların ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlandı.

İŞKUR İUP MAAŞI NE KADAR?

İŞKUR İUP kapsamında yapacağı alımlarda çalışanlara net asgari ücret ödemesi yapacak. 2024 yılı için geçerli ücret 17.002 TL'dir.

Bakmadan Geçme