HSBC borsanın ne zaman yükseleceğini açıkladı

HSBC'nin 25 Eylül tarihli çeyreklik analizine göre, Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında güçlü yatırım fırsatları sunan ülkeler arasında yer alıyor.

HSBC analistleri, ülkemizde borsanın düşüş nedenlerini şu şekilde sıraladı:

HSBC analistleri, Türk hisse senedi piyasasının yaz aylarında küresel makroekonomik dalgalanmalar ve yerel gelişmeler nedeniyle keskin bir düşüş yaşadığını belirtti. Ancak bu düşüşün, yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’deki makro dengelenmenin büyük ölçüde sıkı para politikalarıyla sağlandığını belirten analistler, bu durumun reel döviz kurunda önemli bir değer artışı yarattığını ifade etti. Bu eğilimin tersine dönme olasılığının düşük olduğunu, ancak daha yüksek döviz kurunun yeni riskler doğurabileceği konusunda uyardılar.

Raporda, Türk Lirası’nın görünümünün pozitif olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, daha sıkı para politikasının hisse senedi piyasalarına olan yerel ilgiyi azaltacağına dair görüşlere katılmadıklarını belirten HSBC, mevcut düşük değerlemelerin hisse senedi piyasasında cazip bir yatırım fırsatı sunduğunu açıkladı.

Sonuç olarak, HSBC analistlerine göre Türkiye hisse senedi piyasaları, özellikle döviz kurundaki istikrarın sağlanması ile uzun vadede güçlü kazanç potansiyeline sahip.

Bakmadan Geçme