Hayvancılık Destekleme Başvuruları Başlıyor: Son Tarih 16 Haziran

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2024 yılı ikinci dönem büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleme başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak.

Hayvancılık Destekleme Başvuruları Başlıyor: Son Tarih 16 Haziran
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2024 yılı ikinci dönem büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleme başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak. Destekleme programı kapsamında buzağı, malak, kuzu ve oğlak yetiştiricilerine yönelik başvurular, 16 Haziran 2024’e kadar devam edecek.

Başvurular Nereden ve Nasıl Yapılacak?

Buzağı ve malak desteklemeleri için başvurular, bireysel olarak il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılabileceği gibi, üyesi olunan tarımsal örgütler aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Kuzu ve oğlak desteklemeleri ise yalnızca tarımsal örgütler üzerinden kabul edilecek. Ancak ilgili birlik veya kooperatifin bulunmadığı illerde, bireysel başvurular da yine il veya ilçe müdürlüklerinden yapılabilecek.

Birinci dönem için başvurusunu yapmış olan yetiştiricilerin, ikinci dönem başvurusuna ayrıca gerek kalmaksızın sistem üzerinden otomatik olarak değerlendirileceği belirtildi.

TÜDKİYEB: “Başvurular İçin Son Günü Beklemeyin”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, destekleme başvurularının sektöre önemli katkılar sunduğuna dikkat çekerek, yetiştiricileri zamanında başvuru yapmaları konusunda uyardı.

Çelik, kuzu ve oğlak desteklerinin yeni sistemle iki dönem halinde verildiğini anımsatarak, “Yetiştiricilerimiz, bulundukları illerdeki birliklerine dilekçe ile başvurarak süreci başlatabilir. Geç kalmamalarını özellikle tavsiye ediyoruz” dedi.

“Destekler Sektörün Dönüm Noktası Oldu”

Küçükbaş hayvancılıkta verilen desteklerin sektöre hem ekonomik hem de yapısal açıdan ciddi katkılar sağladığını belirten Çelik, “Desteklemelerin başladığı günden bugüne geldiğimiz noktada sektördeki büyüme rakamlarla ortadadır. Bu destekler hem sürdürülebilir üretimi teşvik ediyor hem de doğrudan yetiştiriciye ulaşarak gelir seviyesini artırıyor” ifadelerini kullandı.

Nisan'da Ödeme Talebi

Öte yandan, birinci dönem desteklemelerine başvuramayan ya da başvuru yapmasına rağmen eksik belgeleri nedeniyle destekten faydalanamayan yetiştiricilerin, ikinci dönem başvurularıyla bu eksiklerini telafi edebilecekleri bildirildi.

Çelik, üreticilerin maliyet baskısını hafifletmek adına birinci dönem ödemelerinin en geç nisan ayı içinde yapılması gerektiğini de vurguladı. “Bu ödeme yetiştiriciye nefes aldırır, üretimi devam ettirmesi için moral olur” dedi.

Bakmadan Geçme