• Haberler
  • Gündem
  • Gül'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Gül'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Türkay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Osman Gül, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolasıyla yayımladığı mesajında, Kamuoyuna doğru bilgi aktarmak adına görevini objektif, ilkeli ve şeffaf bir şekilde ifa eden basın kuruluşları ile meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum dedi.

Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşlarının, önemli bir toplumsal görev icra ettiğini dile getiren Gül; “ 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Ülkemiz ve şehrimizin gelişmesini teminen halkımızın haberdar edilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetin doğmasında özellikle yerel basınımızın çok önemli katkıları mevcuttur.” Dedi.

Bölgede yaşanan deprem sonrası 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını bayram tadında kutlayamadıklarını dile getiren Gül sözlerine şöyle devam etti; “İlimizde yayın hayatını sürdürmekte olan basın kuruluşları ve basın mensubu arkadaşlarımız son yıllarda büyük bir özveriyle görevini yerine getirmeye çalışıyor. Yaşanan deprem sonrası bir çok arkadaşımız şehit oldu, medya kuruluşlarının binası yıkıldı. Her şeye rağmen hayat devam ediyor ve zor şartlarda da olsa konteynerlerde yayın hayatımızı sürdürmekteyiz. Bu vesileyle gece gündüz demeden, zaman mefhumu gözetmeden gayretle çalışan basın mensubu meslektaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyorum”

Bakmadan Geçme