Gölbaşı'nda Zaferin 100. Yılı Kutlandı

Gölbaşı'nda Hükümet Konağı önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü gerçekleşen törenle kutlandı.

Gölbaşı'nda Zaferin 100. Yılı Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gölbaşı’ndaki tören Kaymakam İhsan Ayrancı, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Gölbaşı Hükümet Konağı önünde düzenlendi.

Gerçekleşen tören, Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım’ın Atatürk büstüne çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini için Gölbaşı Askerlik Şubesi Başkanı, Personel Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Çağdaş Dirik konuşma gerçekleştirdi. Dirik konuşmasında; “Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı, 100 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen konuşmanın ardından, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Çağatay Güvenyat “Vatan İçin” şiiri, İkra Kısa “30 Ağustos” şiirini okudular. Şiirlerden sonra Kaymakamlık makamındaki tarigat töreniyle devam etti.

Haber: Emine TÜTÜN

Bakmadan Geçme