• Haberler
  • Gündem
  • Gölbaşı'nda 15 Temmuz Darbe Girişimi Anma Programı Düzenlendi

Gölbaşı'nda 15 Temmuz Darbe Girişimi Anma Programı Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Gerçekleştirildi.

Düzenlen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlarken,
Kuran-I Kerim tilaveti Belediye Başkanı İskender YILDIRIM'in konuşmaları Kaymakamımız Tarık Buğra SEYHAN'ın Konuşmaları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli sunumu, Yiğitler Destanı ve Vakit Gelir kliplerinin gösterimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'in Hitaplar - İçe Müftülüğü İlahi Korosu tarafından dinletilerin yapılması ilçe Müftü Vekili Şaban AKBABA tarafından şehitlerimizin için okunan Kur'an-1 Kerim hatminin duasının yapılması -`00.13'de camilerimizden selaların okunması ile program sonlandı.
Belediye Başkanı Sayın İskender YILDIRIM Yaptığı Konuşmada; Sayın Kaymakamım, değerli Protokol Üyeleri. Kıymetli Gölbaşılı Ailem ve Basınımızın Değerli mensupları,
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.
Bugün Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; aynı zamanda yürekleri ülke sevgisiyle dolu , vatan ve istiklal diyen, bağımsızlık uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Bir taraftan 248 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin matemini yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.
Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altın tepside sunulmaz; tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır. Bu fedakarlık Çanakkale’de ,Sakarya’da, İnönü’de ,Maraş’ta, Antep’te de vardı.
Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. 15 Temmuz gecesi de aynı kahramanlığı gösteren Bu milletle ne kadar gurur duysak azdır.
Kıymetli Konuklar,
İstiklal Harbimizin lideri, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesinde "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" demiş Evet sorunlarımızı ancak ve ancak yine biz çözeceğiz… Bu vatanı ancak biz daha huzurlu ve güçlü hale getireceğiz…
Çünkü Ulusumuz, tarih boyunca içinde bulunduğu her türlü zorluğa rağmen şanlı bayrağımızı vatanımızın dört bir yanında gururla dalgalandırmak, minarelerden okunan ezanı yurt semalarında daim kılmak adına birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla hareket ederek dün olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda bugün de aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir.
İstiklal ve istikbalimiz için Anayasal düzenimizi, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne geçit vermeyen aziz milletimiz, günlerce meydanlarda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutarak darbecilere geçit verilmeyeceğini, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.
15 Temmuz’da meydanlarda, tıpkı Kurtuluş Savaşı’mızda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye ve büyük Türk milleti vardı. İstiklalimiz ve istikbalimiz için Dumlupınar’da, Çanakkale’de, Gaziantep’te düşmana ne cevap vermişse 15 Temmuz gecesinde de milletimiz aynı cevabı FETÖ üyelerine de vermiştir.
Sözlerime son verirken; bizlere, bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Ulu Önder ATATÜRK’Ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra SEYHAN Yaptığı Konuşmada; 15 Temmuz gecesi şehit olan 252 vatan evladını ve bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum
Bir kez daha Gölbaşı Demokrasi meydanından haykırıyorum ki: Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz.15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız! Dedi.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme