• Haberler
  • Gündem
  • Gölbaşılı Öğrencilerden Filistin'e Destek Amaçlı Kermes Düzenlendi

Gölbaşılı Öğrencilerden Filistin'e Destek Amaçlı Kermes Düzenlendi

​​​​​​​Gölbaşı Mehmet Teyfik Göksu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Filistin'e destek amaçlı kermes düzenlendi.

Gölbaşı ilçe müftüsü Süleyman Melikoğlu’nun yaptırdığı duanın ardından açılışı yapılan kermese Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul idaresi, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Katil İsrail’in saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve millet olarak her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Gölbaşı Mehmet Teyfik Göksu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdullah Çaktı; “Siyonist İsrail’in Filistin’de yaşlı, kadın, çocuk, hasta, hastane, okul ve cami demeden soykırım işlercesine yaptığı katliamdan dolayı İsrail’i şiddetle kınıyorum. Burada vefat eden Filistinli kardeşlerime Allah’tan rahmet dilerken aynı zamanda orada bu şartlar altında hayat mücadelesi veren Filistinli kardeşlerime Allah’tan güç kuvvet vermesini ve bu süreçte onların ayakta durabilecek güç ve cesareti vermelerini Allah’tan niyaz ediyorum. Bizler millet olarak her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler sadece Müslüman ülkelere değil zulüm nerde varsa oraya da yardım ediyoruz. Ukraynaya el uzatan da biz olduk. Ukrayna, Afganistan, Yemen, Suriye ve Libya gibi onlarca ülkede; deprem, sel, yangın, heyelan ve salgın hastalıklar gibi afetlerin yaşandığı savaşların var olduğu bölgelerde acil yardım müdahalelerinde bulunduk” dedi.

Herkesi gücü yettiği şekilde zülmün karşısında durması gerektiğini vurgulayan Çaktı; “Gazzeye yardım etmek için Müslüman olmaya gerek yok insan olmak yeterli. Vicdanı tefessüh etmemiş kalbi bozulmamış her insan zulüm var diye haykıracaktır. Avrupada vicdanlı olanlar akın akın meydanda haykırıyorlar. Kıymetli hazirun Peygamber efendimiz (a.s.) “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki bu imanın en zayıf derecesidir. Bizler gücümüz nisbetinde tepkimizi ortaya koyacağız. En başta dua edeceğiz, Boykota devam edeceğiz ve maddi olarak kardeşlerimizin yanında olacağız. Kermeste bizlere destek veren velilerimize, dostlarımıza bizleri yalnız bırakmayan siz kıymetli misafirlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söylemek istiyorum israil’in sonu geldi ve yaşasın zalimler için cehennem. Okulumuz öğrencileri tarafından düzenlenen kermese emeği geçenlere, kermesimize katılan ve hediyelerle sponsor olan Mini Hale teşekkür ediyorum” dedi.

Kermes açılışı sonrası okul idaresi tarafından düzenlenen Resim, şiir ve kompozisyon yarşmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. Osman GÜL

Bakmadan Geçme