• Haberler
  • Gündem
  • Gölbaşı'nda sağlam bina yapmak kaydıyla imara tekrardan açılacak

Gölbaşı'nda sağlam bina yapmak kaydıyla imara tekrardan açılacak

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Gölbaşı ilçesinde zemin sıvılaşması nedeniyle imara kapatılan bölgelerde çalışmalar tamamlandı.

Gölbaşı'nda sağlam bina yapmak kaydıyla imara tekrardan açılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede yapılan zemin etüt çalışmaları sonucunda 2 bölgede bina yapılabilir kararı alınırken İlçede 119 noktada zemin etüt çalışması yapıldı. Bölgede incelemelerde bulunan bilim adamlarının raporu doğrultusunda 2 böIgede Zemin artı iki ile zemin artı üç şeklinde bina yapılabilir, kararı alındı.

Deprem sonrası ilçenin hemen hemen her noktasında zemin sıvılaşmasının olduğunun altını çizen Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan; “

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından ilçemizde ciddi bir zemin sıvılaşması olduğuna dair bilimsel veriler var. İlk yapılan incelemelerin ardından ilçemizin 3'te 2 bölümü imara kapatılmıştı. Daha sonra ilçemize gelen heyet tarafindan ilçemizin farklı yerlerinde sondaj çalışmaları yapıldı. Sondaj çalışmaları neticesinde asfaltın altı diye tabir ettiğimiz bölgemizde zemin artı iki, asfaltın üstü diye tabir ettiğimiz bölgede zemin artı üç olarak imar planlaması yapıldı. Fayın geçtiği alanda 47 metrelik kapanma olacak. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığınca ilçemizde mikro imar çalışması yapıldı. Çalışmalar belediyeye geldikten sonra ruhsatlandırma başlayacak. Fay hattının geçtiği alanlar sağlı sollu kısımlarda imara kapatılacak. Toplam fayın geçtiği alanda 47 metrelik bir kapanma söz konusu olacak. Onun haricinde ilçemizin hemen hemen her yeri açık. Sadece göle yakın bir kısmımız kapalı orada da zaten bir imar çalışmamız yok. Yani bina çalışması veya bir oturma alanımız söz konusu değildi. Bilimsel ve günümüzün tekniğine uygun bir şekilde sağlam bina yapmak kaydıyla imara tekrardan açılmış vaziyette. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

 

Bakmadan Geçme