• Haberler
  • Gündem
  • Gölbaşı'nda İŞKUR üzerinden kurayla 90 personel alımı yapılacak

Gölbaşı'nda İŞKUR üzerinden kurayla 90 personel alımı yapılacak

Gölbaşı ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzeri İŞKUR üzerinden kurayla 90 personel alımı yapılacak

Gölbaşı'nda İŞKUR üzerinden kurayla 90 personel alımı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili olarak Gölbaşı ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu açıklamaya yer verildi;
“Gölbaşı ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarımızda kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım  faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamına 10 ay süreli 90 personel alıncaktır.

4-7 Eylül arasında programlara E-Devlet, İşkur, E-Şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri ve İşkur hizmet merkezleri üzerinden başvuru yapılabilecektir.

18 Yaşını doldurmuş, İşkur’a kayıtlı emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları programa başvurabilir.

Başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin programı başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden kişiler programa katılamaz.

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar, ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 Gün) diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir. (3 gün) programa katılım sağlanan süre için katılımcılara gittiği gün başına 566,73 TL ödeme yapılacak olup, katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır.

Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 Fiili gün faydalanabilecektir.

Noter kurası işlemleri sırasında özel politika listesi ve harici liste ayrımı uygulanır.

Yeterli başvuru olması halinde noter kurası özel politika üzerinden yapılır.

Kura çekimi 09.09.2024 tarihinde Yunus Emre Anadolu Lisesi Konferans salonunda , Saat 15;00’de yapılacaktır.

 

Bakmadan Geçme