• Haberler
  • Gündem
  • Gölbaşı bu toplantıya kitlendi: Gölbaşı'nda Rezerv alan toplantısı gerçekleştirildi

Gölbaşı bu toplantıya kitlendi: Gölbaşı'nda Rezerv alan toplantısı gerçekleştirildi

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen Gölbaşı ilçesinde Rezerv alanıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya Kentsel Dönüşüm Alanları 2. Daire Başkanı Mehmet Bedestenci, Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Faysal Erkezen, Kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım; “Bugünkü temel konumuz imarla ilgili. Ortada epey bir dedikodu dolaşıyor. İmarla ilgili bayağı bir bilgi kirliliği var. O nedenle bugün bu toplantıda kafalarda oluşan soru işaaretlerine sayın Daire Başkanımız ve Çevre Şehircilik İl Müdürümüz bilgilendirme yapacaklar. Bu vesileyle toplantımızın ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bizlerle birlikte olan sayın kaymakamımıza, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanımıza, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği il müdürümüze ve toplantımıza iştirak eden herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.


Toplantıya katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan; “Bugün malumunuz aylardır hatta yıl oldu Gölbaşı’mıza dair en temel sorunlarımızdan bir tanesi olan imar durumu ve rezerv alan konusunda hepinizin merak ettiği ki katılımdan da anlaşılıyor Gölbaşılı hemşehrilerimiz konuya ne kadar önem verdiğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Bugün bakanlığımızdan gelen daire başkanımız ve ekibi bizlere Rezerv alanla ilgili bir sunum gerçekleştirecekler. Ardıdan katılımcılarımız sorularını sorabilecekler. Şunlarla bahsetmek istiyorum. Rezerv alan gerçekten çok önemli bir hadise. Yani belki külfetli duruyor, belki zor gelebiliyor şöyle baktığımız zaman. Fakat şehrin kaderini değiştirecek veya şehrin geleceğini belirleyecek bir hadise. Yani burada vereceğimiz kararlar veya buradaki mülk sahiplerinin vereceği kararlar Gölbaşı ilçemizin belki elli belki yüz senelik kaderini belirleyecek bir hadise o anlamda ben çok önemsiyorum. Bakanlığımızda bu konuyu çok önemsiyor. Toplantımızın şimdiden Gölbaşı ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.


Gölbaşı halkına bir kez daha geçmiş olsun dilekleriyle başlayan Dönüşüm Alanları 2 Daire Başkanı Mehmet Bedestenci; “Gönül başı biliyorsunuz fay hatlarımızın geçtiği yer. Dolayısıyla burada bakanlığımıza yürütülen çalışmalar ilk etapta mikro bölgelerine yani bu fay hatlarında yerleşme uygunluk var mı yok mu bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu aşamada yapılan çalışmalarda fay hatlarımızın üzerinde yapı yasaklı bölgelerimiz oluşuyor. Tabii yapı yasaklı bölgeler oluşturulduğu için olası can kaybına daha sonra da sebebiyet vermemek adına planlarla ilgili yeniden bir çalışma yapılmaya başladı. Bu çalışma zarfında belediyemize dedik ki hiçbir işlem yapamazsın. Bu çalışma bir buçuk ay iki ay içerisinde tamamlanmış olacak. Akabinde belediyemize diyeceğiz ki bu planlara uygun bir şekilde ruhsatlama işlemlerine başlaybilirsiniz. Deprem afeti sonrasında bakanlığımızca yürütülen çalışmalar üç aşamada gerçekleşti. Birinci aşama da hak sahipliği kazanan vatandaşlara etap etap evleri teslim edilmeye başlandı, ikinci aşamada yerinde dönüşüm konusunda devletimizin hibe ve kredi desteğiyle vatandaşlarımız kendi yerlerinde inşaatlarına başladı üçüncü aşama ise bugün Gölbaşı ilçesinde ele almış olduğumuz rezerv alanlarla ilgili . Rezerv alan bölgesinde vatandaşlarımızın yüzde yetmişi istediği takdirde bakanlığımız çalışmalara başlayacak. Bakanlığımız ve bizler vatandaşlarımızın memnuniyeti için elimizden geleni yapacağız. Toplantımızın Gölbaşı ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından sunum eşliğinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Dönüşüm Alanları 2 Daire Başkanı Mehmet Bedestenci tarafından Turan Özdemir caddesi ve civarında rezerv alan çalışmasıyla ilgili bilgiler aktarıldı.
Konuşmalar ve yapılan sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme