• Haberler
  • Gündem
  • Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığına Lütfiye Özgül seçildi

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığına Lütfiye Özgül seçildi

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi olağan genel kurulunda iki adayın yarıştı seçimde mevcut başkan Lütfiye Özgül yeniden başkanlığa seçildi.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından iki adayın yarıştığı seçimde Lütfiye Özgül 51 oy ikinci aday Kemal Özdemir 21 alırken 2 oy geçersiz sayıldı. Lütfiye Özgül yeniden Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısına Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ve Kent konseyi üyeleri katıldı. 

Oylama öncesi selamlama konuşması yapan Lütfiye Özgül; “Kent konseyleri, kent yaşamında, kent vizyonunun ve  hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukun  korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal  yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap  verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata  geçirmeye çalışan oluşumdur.  Bu oluşum, belirtmeye çalıştığımız amaçları  gerçekleştirmek için, merkezi ve yerel yönetimin kamu  kurumu niteliğinde ki meslek kuruluşları ile diğer sivil toplum  örgütlerinin, siyasi parti ilçe başkanlarının, muhtarlarımızın  görüş ve önerilerini dikkate alarak çalışmalarını yürütür. Bu  çalışmaların daha verimli olabilmesi için kadın ve gençlik  meclislerini oluşturmak, hizmetin daha geniş kesimlere  ulaşması açısından oldukça önemlidir.  Bu bağlamda bizlerden desteğini esirgemeyecek olan sayın  kaymakamımıza ve bugüne kadar desteklerini esirgemeyen  sayın belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.  Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır ilkesini  temel alarak üzerimize aldığımız bu sorumluluğu bugüne  kadar en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Olaylara  insan odaklı baktık Toplumun her kesimi ile diyalog halinde olduk olmaya da devam edeceğiz. Bizlere yapılan her öneriyi tıpkı kuyumcu terazisi  hassasiyetiyle lçerek değerlendirdik. İnsanımiza ve kentimize  hizmet için gerekli mkanları en verimli şekilde kullanmayn  vicdani bir görev olarak gördük. Bilimin ışığını, somut  gerşekliğimizle birleştirerek, kamu vicdanını rahatlatacak  çalışmalar yaptık. Kongremize katılan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İkinci aday Kemal Özdemir ise yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi; “Bilindigi üzere bugün ilçemizin yeni kent konseyi yönetimini seçmek  üzere buradayız. Bir topiumun demokrasisi o toplumdaki sivil toplum kuruluşları sayısı bu kuruluşlara fertlerin katılım oranlarıyla ilgilidir. Toplumu sivil kuruluşlara, vakıflara ve sendikalara katılım icin  teşvik etmeliyiz ve desteklemeliyiz. Biliyoruz ki her kenttin doğası, dokusu, demogratif yapısı, sorunları  tarklıdır. Kent konseylerinin bu sorunları tespit edip kenttin  degişmesine, güzelleşmesine, sorunlarin asgariye indirmesine katkı  sağlamaktır. Kent konseyleri ilk dönem için, iki yıl ikinci dönem için üç yıl olarak  görev yaparlar yani bugün seçilecek olan kent konseyi yönetimi iki yıl  görev başında kalacaktır. Sivil toplum kuruluşları gönüllülük esasına  dayanan özveri ve fedakariık isteyen bu ugurda çaba harcayan toplum  yararına azimli ve kararlı, çalışmayı göze alan istekli bireylerden  oluşmalıdır. Bu vesileyle bugün bizlerle birlikte olan bütün katılımcılara teşekkür ediyor, kongremizin ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından yapılan oylanmada mevcut başkan Lütfiye Özgül 51 oy, ikinci aday Kemal Özdemir 21 oy alırken, iki oy geçersiz sayıldı ve bu sonuçla Lütfiye Özgül yeniden Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

Kendisine bir kez daha güvenenleri mahcup etmemek adına Kent konseyi çatısı altında ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Lütfiye Özgül; “Bugün ilçemize yakışır güzel bir kongreyi geride bıraktık. Benimle birlikte aday olan Kemal Özdemir beyi de tebrik ediyorum. İlçemiz için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Özellikle asrın felaketi olan Şubat depremini  yaşamış olan kentimizin kendini hzla toparlaması ve ayağa  kalkmasını birinci önceliğimiz olarak görüyoruz. Yaralarımızı  elele vererek hep birlikte saracağız. Bunu başaracağımıza da  inanıyoruz. İnanmak başarının temelidir. 0 nedenle  inancınıza, samimiyetimizi ve şeffaflğımızı da ekleyerek  çalışıyoruz  çalışacağız. Değerli katılımcilar; Kent Konseyimizin yeni dönemde  daha etkin ve verimli çalışmalar yapacağına olan inancımızla  hepinizi saygıyla selamlıyor, katılımınızdan dolayı teşekkür  ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme