• Haberler
  • Gündem
  • Gençler Türkiye Şampiyonası Gölbaşı'nda Gerçekleştiriliyor

Gençler Türkiye Şampiyonası Gölbaşı'nda Gerçekleştiriliyor

Sanmar Denizcilik Gençler Türkiye Şampiyonası ilke imza atılarak Gölbaşı'nda 26-28 Ağustos 2022 tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlarda Türkiye'nin genç kürekleri mücadele edecek.

Gençler Türkiye Şampiyonası Gölbaşı'nda Gerçekleştiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Valiliği, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenecek Gençler Türkiye Şampiyonası kürek yarışları, 26-28 Ağustos’da Gölbaşı Gölü’nde gerçekleştirilecek. Adıyaman’da ilk kez bir kürek yarışına sahne olacak organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından gençler mücadele edecek. 26 Ağustos tarihinde elemeler, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde ise final yarışlarının yapılacağı yarışlarda, kupaya bir kürek mesafesinde yaklaşacak takımlar belli olacak..

20 Kulüp ve 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek Sanmar Denizcilik Gençler Türkiye Şampiyonası, Adıyaman’da ilk kez yapılacak bir kürek müsabakası olması açısından büyük bir öneme sahip. Kuş cenneti olan Gölbaşı Gölü’ndeki yarışlarda doğal yaşamın devamlılığı ve çevrenin korunmasına da özen gösterilecek. “Yeşil Federasyon” ve “Temiz Su” projesi kapsamında Türkiye Federasyonu’nun tek kullanımlık pet şişe kullanımını yasakladığı uygulama, ilk kez Gölbaşı’nda gerçekleştirilecek yarışlarda uygulanacak.

Haber: Emine TÜTÜN

Bakmadan Geçme