'Geleceğe Nefes' Oldular!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' Kampanyası kapsamında Besni'de fidanlar toprakla buluştu.

'Geleceğe Nefes' Oldular!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes" Kampanyası kapsamında Besni'de fidanlar toprakla buluştu.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında yapılan etkinliğe İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Müdürümüz Mehmet Demirel, ilçe protokolü, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası dahilinde, geniş bir alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Güzel ve güneşli bir havada yapılan fidan dikim çalışmasına birçok öğrenci de destek verdi.

Fidan dikim etkinliğine katılan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, "Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği pekiştirmek, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla 11 Kasım gününü "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutladık. Öğrencilerimizle beraber fidanlarımızı dikerek can sularını verdik. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla düzenlediğimiz fidan dikim etkinliğine katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Fidan dikim etkinliğinin son bulması ile etkinliğe katılan öğrencilere fidan takdim edildi.

Haber: Emine TÜTÜN

Bakmadan Geçme