• Haberler
  • Gündem
  • Gaziantep'te baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

Gaziantep'te baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

Gaziantep'te bayramların vazgeçilmez lezzeti Antep baklavasının üretimi Ramazan Bayramı'na günler kala arttı. Vatandaşlardan yoğun talep gelirken, baklava ustaları üretimi 2-3 katına çıkardı.

Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan, coğrafi işaret almış olup adı Gaziantep ile özdeşleşen baklava üretiminde Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk had safhaya çıktı. Ramazan Bayramı’na günler kala Gaziantep’teki baklavacılarda vardiya çifte dönerken, artan talepler sonrası firmalardaki baklava üretimi 2-3 katına çıktı. Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, ustaların hummalı bir şekilde çalıştıklarını ve vardiyalı sisteme geçerek üretimi 6 kat artırdıklarını söyleyerek, günde 5 ton baklava üretimi yaptıklarını ifade etti.

“İmalat ekibimiz taleplere karşılık vermeye çalışıyor”

Ülkenin dört bir yanından siparişler aldıklarını ve en iyi şekilde talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirten Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, “On bir ayın sultanı ramazan ayını geride bırakarak bayram sürecine giriyoruz. Bayramda da bizim geleneksel tatlılarımız arasında yer alan Gaziantep baklavası ön planda yer alıyor. Bizler gelenekçi bir milletiz. Bu nedenle baklava tüketimimiz ramazan ayında ortalama 5 kat artıyor. İmalat ekibimiz hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürerek taleplere karşılık vermeye çalışıyor. Diğer yandan bayrama sayılı günler kala Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden ve dünyanın dört bir yanından siparişler alıyoruz. Üretimimiz şuan günlük ortalama 5 ton civarında ve taleplere yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

“Gaziantep baklavasının ortalama kilosu 750 TL”

Vatandaşlara merdiven altı üretim yapan kalitesiz baklavaları almamaları yönünde uyarıda bulunan Behzat Bozkurt, baklavanın fiyatına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Bozkurt, “Gaziantep baklavası coğrafi işaret almış ürünlerimizden birisidir. Bizlerde gastronomi şehrinde üretim yapıyoruz. Gerçek Antep baklavasının içerisinde zamanında hasat edilmiş boz Antep fıstığı, bahar ayında üretilmiş sadeyağ, pancar şekeri kullanıyoruz. Baklava üretmek birinci sınıf ustalık gerektiriyor. Merdiven altı baklavalara itibar etmemeleri gerekiyor. Kaliteli baklavayı fiyatından anlayabiliriz. Kimse iyi bir malı çalmadan ucuza mal edemez. Bu nedenle kaliteli baklava almak istiyorsak fiyatına dikkat etmeliyiz. Gerçek Gaziantep baklavası ortalama 750 TL’den başlıyor” diye konuştu.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme