Fuat Tosyalı kimdir?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı seçildi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı seçildi

FUAT TOSYALI KİMDİR?

Fuat Tosyalı, 3 ayrı kıtada 40 üretim tesisi ve 15.000'e yakın çalışanı ile dünya demir çelik devleri arasında yer alan, Tosyalı Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.

Fuat Tosyalı, 1961 yılında Hatay'da doğdu. Babası Hacı Şerif Tosyalı'nın 1952 yılında 9 metrekare dükkanında soba-boru ve kazan-kova imalatıyla başlattığı işte, 1967 yılında henüz ilkokuldayken çırak olarak çalışmaya başladı. Çocukluk yıllarında mesleği ve ticareti babasından öğrenen Fuat Tosyalı, 1970'Ii yıllarda bayrağı devralarak aktif ticaret hayatına atıldı ve1988 yılında Tosyalı Metal Ticaret'i kurdu.

• 1999 - Sağlık ve eğitime verdiği katkılardan dolayı dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Süleyman Demirel tarafından "Onur Belgesi" ile taltif edildi.

• 2007- Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden dolayı TBMM tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" ile onurlandırıldı.

• 2017 - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verildi.

• 2017- İstanbul Ticaret Odası'nın düzenlediği "İnsan ve Doğa Ödülü" Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

• 2022- Müstakil Sanayici ve İş Adamları derneği tarafından düzenlenen 'Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde "Üretimin Gücü" ödülünü Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank'ın elinden aldı.

Bakmadan Geçme