Emekliler bu ay 2024 Ocak zamlı maaş alacak mı?

Türkiye'de milyonların merakla beklediği emekli zamlı maaşların ne zaman hesaba yatacağı belli oldu.

Emekliler bu ay 2024 Ocak zamlı maaş alacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de milyonların merakla beklediği emekli zamlı maaşların ne zaman hesaba yatacağı belli oldu. Bu konuda beklenen açıklama geldi. Gelen açıklamada konunun netleştiği bildirilirken bir iyi bir de kötü haber verildi.

Memur ve memur emeklilerine yüzde 49.25'lik enflasyon farkı + TİS zammı verileceği kesinleşti. Memur ile emeklilerine refah payı verilecek mi verilmeyecek mi konusu bir yana SSK ile Bağkur emeklilerine refah payı verilecek mi, sorusu en çok araştırılan soru oldu.

EMEKLİLER ZAMLI MAAŞ MI ALACAK?

Türkiye Gazetesi'nde yer alan son dakika haberine baktığımızda emekliler için bir refah payı düzenlemesi olacağına yer verildi. Verilecek refah payı ile birlikte emekli maaşlarındaki düşük zammın yükseltileceği, yüzde 50 civarına çıkarılacağı bildirildi. İyi haber refah payı verileceği yönünde.

Üzen haber ise bu ay maaşlara yansımayacağı yönünde. Bu ay, yüzde 37'lik enflasyona göre yapılan zam emeklilerin hesaplarına yatırılacak. MEcliste yapılacak refah payı düzenlemesi sonrası zammın Şubat maaşına yansıması ve Ocak ayında oluşacak farkların Şubat ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kaynak: Keşfet Haber Ajansı

Bakmadan Geçme