• Haberler
  • Ekonomi
  • Depremzede Çiftçi aldığı fide ve ekipman desteğiyle 4 ton biber üretti

Depremzede Çiftçi aldığı fide ve ekipman desteğiyle 4 ton biber üretti

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği'nin Deprem İyileştirme Programı kapsamında fide desteği sağlanan Adıyamanlı depremzede çiftçi 25 dekar alanda 4 ton biber üretti.

Depremzede Çiftçi aldığı fide ve ekipman desteğiyle 4 ton biber üretti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği’nin Deprem İyileştirme Programı kapsamında deprem bölgesindeki çiftçilerin ekonomik hayata katılımlarını arttırmak amacıyla fide ve ekipman desteği sağlanan Adıyamanlı depremzede çiftçi Cafer Bekar’a ait 25 dekar alanda yetiştirilen biberlerin hasat günü yapıldı. Hasatta ortalama 4 ton biber toplandı.

Projenin depremden etkilenen Çiftçiler için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas; “Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği; 2023 yılında Adıyaman'da meydana gelen depremden etkilenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, geçici ve uluslararası koruma altındaki bireylerin ekonomik hayata katılımlarını arttırmak adına Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Deprem Sonrası Erken Toparlanma Programı'nı uygulamaya koydular. Bu program, depremden etkilenen bireylere örtü altı sebze yetiştiriciliği ve pazarlaması konusunda eğitim ve destek sağlayarak kendi sebzelerini yetiştirmeleri ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmayı amaçlamakta. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği’nin Deprem İyileştirme Programı kapsamında deprem bölgesindeki çiftçilerin ekonomik hayata katılımlarını arttırmak amacıyla fide ve ekipman desteği sağlanan Cafer Bekar’a ait 25 dekar alanda yetiştirilen biberlerin hasat günü yapıldı. Hasatta ortalama 4 ton biber toplandı. Deprmeden etkilenen çiftçimiz sağlanan bu destek sayesinde bir nebze de olsa elde ettiği üründen kazandığı parayla aile bütçesine katkı sağlamış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Deprem sonrası sağlanan desteğin kendisine ilaç gibi geldiğini belirten çifçi Cafer Bekar, destek veren emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme