• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması! Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması! Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan dün asgari ücret konusuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merakla bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan dün asgari ücret konusuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merakla bekleniyordu.

Asgari ücrete ara zam beklentisi devam ederken bu beklentiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama sonrası bitti.

KAMUDA TASARRUF DÖNEMİ

Erdoğan kamuda tasarruf için atılacak adımları şu şekilde sıraladı:

"Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım. Bu bağlamda kamuda 100 milyar liralık tasarruf hedefliyoruz"

ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ

2026'da tek haneye indireceklerini söyleyen Erdoğan, geçici rahatlamaların sorunu ötelediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Enflasyon geriledikçe milletimizin cebindeki paranın satın alma gücü de artacaktır. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil, 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak ve ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız"

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında geçici rahatlamaların işe yaramadığını, hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu, enflasyon düştüğünde alım gücünün artacağını söyledi ve asgari ücrete ara zamda kapıları kapattı

Bakmadan Geçme