• Haberler
  • Ekonomi
  • Çevre İllerde, 1.300-1.600 TL Adıyaman'da 2.500 TL !..

Çevre İllerde, 1.300-1.600 TL Adıyaman'da 2.500 TL !..

Çevre illerde beton metreküp fiyatı 1.300 ile 16.00 TL arasında satılırken, Adıyaman'da 2.500 TL'ye satılması inşaat sektöründe tepkiye neden oldu.

Çevre İllerde, 1.300-1.600 TL Adıyaman'da 2.500 TL !..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber: Mustafa GülBölgede yaşanan deprem sonrası yatırımcının önünün açılması gerekirken, daha beter balta vurulduğunu dikkat çeken İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firma yetkililer bu yaşanan faiş fiyat varkına kim dur diyecek diye tepkilerini dile getiriyorlar.

Türkiye genelinde betonun metreküp fiyatı 1300-1600 TL arasında iken Adıyaman 'da ise 2500 TL .

Bu fahiş fiyatı tekel konumundaki firma yapıyor ve hiç bir yetkili ne oluyor diye sormuyor ?

Deprem bölgesini, Adıyaman’ın bu şekilde mi kalkındaracağız, bu halka bu eziyet yetmez mi.

Yerinde dönüşüm için verilen hibe ve kredi ile bu şartlarda bırakın ev yapmayı, ancak temel atabilirsiniz. TUNCELİ BELEDİYESİ KADAR OLAMADIKTunceli belediyesi kısıtlı bütçesine rağmen su, ekmek ve bir çok konuda indirimli fiyat tarifesi uygulağını dile getiren vatandaşlar; “Tunceli belediyesi tarafından Halk Ekmek 3 TL, içme suyu bedava vergiler düşürüldü, şehiriçi dolmuşların fiyatı düşürüldü. Tunceli’de bunlar yaşanırken Adıyaman’da Ekmek 7 TL, içmeye bile korktuğumuz su fiyatı yüksek, şehir için dolmuş ücretleri yüksek, vatandaşın evi yıkıldı, bir çok yakınını kaybetti, işyeri yıkıldı hayatta kalma mücadelesi veren vatandaşlar hala sorunlarla evraklarla boğuşuyor. Deprem bölgesinde acilen ekmek fiyatanın, ulaşım ücretlerini, su ücretlerini fiyatları düşürülmeliENKAZLAR NE ZAMAN BİTECEKAdıyaman’ın Depremde ençok etkilenen iller arasında yer almasına rağmen her zaman olduğu gibi deprem sonrası hizmetler konusunda da geri kaldığına dikkat çeken vatandaşlar; “Depremin üzerinden yaklaşık 7 ay geçti, şehrin her köşesinde hala yıkılmayı bekleyen binalar var. Ağır,orta ve az hasarlı mı diye karar beklyen binalar var. Vatandaş sabırla verilecek kararı bekliyor. Beklerken de evleri bir bir talan ediliyor. Bu nedenle yıkılması gereken binalar kış gelmeden bir an evvel yıkılmalı, enkazlar ortadan kaldırılmalı. Her gün aynı şeyleri yeniden yaşıyıroz. Vatandaşın artık psikolojisi bozuldu”TOKİ KONUTLARI BEKLENİLENİ KARŞILAMADITOKİ Konutlarının beklenine cevap veremediğini dile getiren vatandaşlar; “Deprem bölgesinde binlerce bine yerle bir oldu. Allah’tan gelene başlagöz üstüne. Devletimiz yaraları sarmak için kolları sıvadı, yapılacak TOKİ konutları ile vatandaşı yeniden ev sahibi yapmak için çalışmalar başlattı. Ancak yapılan binaların 106 m2 brüt, 85 m2 net olması, balkonu yok denecek kadar küçük olması, mutafığının kullanışsız olması vatandaşın umutlarını resmen suya düşürdü. Yıllarca içinde ailenin yaşayacağı küçücük kullanışsız evleri kim ne yapacak. Ortaya çıkan bu tablo karşısında yerinde dönüşüm başlatıldı ancak onda da ödemelerin ne şekilde yapılacağı, maliyetlerin yüksek olması vatandaşı kara kara düşündürmeye başladı.

Bakmadan Geçme