• Haberler
  • Gündem
  • Bunu yapmayanın 'Hak Sahipliği' iptal olacak: Son Gün 10 Ağustos

Bunu yapmayanın 'Hak Sahipliği' iptal olacak: Son Gün 10 Ağustos

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, hak sahibi olan bireylerin 10 Ağustos'a kadar borçlandırma işleminin yapılmasını, aksi halde hak sahipliğinin iptal olacağını  duyurdu.

Bunu yapmayanın 'Hak Sahipliği' iptal olacak: Son Gün 10 Ağustos
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan önemli duyuruda şu ifadelere yer verildi;

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen Adıyaman merkez ve ilçelerinde 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri 29 Şubat tarihinde başlamıştır.

Yürütülen hak sahipliği alışmaları kapsamında; 12 Haziran-10 Ağustos 2024 tarihlerinde borçlandırma ilanına çıkıldığı ve bu tarihlerde borçlandırma işlemi yapılmaz ise hak sahipliğinin sona ereceği ilan edilmiştir. 7269 sayılı Kanunun (3177 sayılı Kanun ile değiştirilmiş olan) 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürenin son günü olan 10 Ağustos 2024 tarihine kadar borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir.

Bu sebeple borçlandırma yapmak isteyen vatandaşlarımızın, borçlandırma işlemleri için il merkezinde Adıyaman AFAD il Müdürlüğüne, ilçelerde ilçe Kaymakamlıklarına ve il dışında bulunan hak sahiplerimiz ise bulundukları ilin AFAD il Müdürlüğüne şahsen veya kanuni vekilleri aracılıyla başvurmaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber

Bakmadan Geçme