Brent petrol varil fiyatı 71,75 dolar

Dün 72,79 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 71,70 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrol varil fiyatı 71,75 dolar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün 72,79 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 71,70 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.40 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,06 artarak 71,75 dolar oldu.

Petrol fiyatları, dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamalar ve Orta Doğu'da tırmanan gerilimin küresel arzda aksamaya neden olacağı endişeleriyle yükseldi.

Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneğinin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin genel olarak sağlam durumda ve bunu korumak için Fed'in araçlarını kullanma niyetinde olduğunu ifade etti.

İş gücü piyasası koşullarında daha fazla soğumaya ihtiyaç olduğuna inanmadığını ifade eden Powell, ekonomi beklendiği gibi performans gösterirse bu yıl toplamda 50 baz puanlık iki faiz indirimi daha olabileceğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda yıl sonuna kadar Fed'in 75 baz puanlık indirim yapacağı beklentisi güçlü kalmaya devam ederken, kasım ayında yüzde 61 ihtimalle 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapılacağı öngörülüyor.

Bakmadan Geçme