'Bir Engelli de Olsa Zirveye Çıkacağız'

6 Şubat depreminin verdiği acıdan çıkmaya çalışan Adıyaman yaralarını sarmaya çalışıyor.  

Motivasyonu yüksek tutmak için her sene yapılan “ Adıyaman İçin El Ele Engellilerle Zirvede” projesini bu sene de hayata geçirecek olan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü, deprem sonrası unutulan Adıyaman için seslerini Türkiye’ye duyurmaya çalışıyorlar.

“Bir engelli de olsa zirveye birlikte çıkacağız” diyen Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Kerem Oranlı ülkesini seven tüm yurttaşlara destek çağrısında bulundu.

SEN GELEMİYORSAN BİR ENGELLİ DOSTUNU GÖNDER

“Engelliler Zirvede” projesinin bu yılki etkinliğini 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında “Adıyaman İçin El Ele Engellilerle Zirvede” sloganıyla gerçekleştireceğini duyuran Oranlı, Adıyaman sokaklarında engelli sorunlarına dikkat çekerek, özellikle çocuk felcine dikkat çekmek için bir kortej yürüyüşü planladıklarını açıkladı. Oranlı, Türkiye’deki tüm engellilere seslenerek “Sizleri burada bekliyoruz, bir engelli dahi projeye başvursa hep birlikte o zirveye çıkacağız” Dedi.  Engelli olmayan yurttaşlara da seslenen Oranlı,  “ Siz gelemiyorsanız engelli bir dostunuzu gönderin, Adıyaman onu bağrına basacaktır” şeklinde konuştu.

ZİRVEDE CENK ERDOĞAN TRİO ALPER YILMAZ VE NEDİM RUACAN KONSERİ

Oranlı, Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alan güneşin doğuşu ve batışının devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında en güzel izlendiği 2206 metre yükseklikte ki dünyanın en yüksek açık hava müzesi Nemrut Dağı’nın zirvesi muhteşem bir konsere ev sahipliği yapacağını da söyledi. Oranlı, “Ünlü Gitar Sanatçısı Cenk Erdoğan Trio Alper Yılmaz ve Nedim Ruacan Konseriyle Engellileri Nemrut Dağının zirvesinde buluşturacağız.” Dedi. Oranlı sözlerine şöyle devam etti : “Bu muhteşem konseri izlemek için tüm müzikseverleri dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak bilinen doğu ve batı medeniyetlerinin kesiştiği 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nın zirvesine bekliyoruz. Engellilerin sorunlarına dikkat çekerek asrın felaketi olarak bilinen 6 Şubat depremlerinin sonrasında Adıyaman’ı unutmadığımızı zirveden bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” Dedi.

Projeyle engelli dostlarımızı Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı’na ulaştırarak zoru başarmalarını ve zirvedeki güzellikleri tatmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Oranlı, “ Zor günler yaşıyoruz ancak bu zor günleri birlikte aşabiliriz. Türkiye’nin kalbine güzel insanlara seslenmek istiyoruz. Depremden ağır hasar alan Adıyaman ve engelli dostlarımızla bu zirveye ulaşacağız” Dedi.

Uluslararası üne sahip düşünce kuruluşu Ekonomi ve Barış Enstitüsü tarafından Dünya Barış Elçisi seçilen Gazeteci Ferit Binzet, projeye katılım sağlamanın yanı sıra, katılamayanlar için en az bir engelli dostuna sponsor olunmasını beklediklerini belirterek, katılımcıların başvurularını en geç 1 Eylül 2024 tarihine kadar yapmaları gerektiğini vurguladı. Binzet,  proje sorumlulularına  05550190002 ve 05323448889 telefon numaralarından ulaşabilineceğini kaydetti.

 

Haber

Bakmadan Geçme