• Haberler
  • Gündem
  • BİK Genel Müdürü Erkılınç'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

BİK Genel Müdürü Erkılınç'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla yayımladığı mesajında, Demokratik bir toplumun inşası ve gelişerek varlığını sürdürebilmesi ancak bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığı ile mümkündür.' Dedi.

BİK Genel Müdürü Erkılınç'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkılınç mesajında; “Demokratik bir toplumun inşası ve gelişerek varlığını sürdürebilmesi ancak bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığı ile mümkündür. Toplumlarda bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesi farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının mevcudiyetidir. Geçmişten günümüze atlattığı tüm badilere rağmen milletimizin ortak sesi olmaya başaran Türk medyası, ülkemizdeki çağdaş demokratik ortamın ve huzur ikliminin en önemli öğelerinden biri olmuştur.” Dedi.

Basın İlan kurumunun Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesi olduğunu dile getirin Erkılınç; “ Basın ilam kurumu, içinde bulunduğu toplum adına denetleme görevini yerine getirirken mesleki sorumlulukların bilinciyle hareket eden; sağlıklı ve doğru bilgilendirmede bulunan Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesidir. Kurumumuz aracılığıyla fikir ve içtihat farkı gözetmeksizin objektif ölçütlerle dağıtımı gerçekleştirilen resmi ilan-reklamlar, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlıklarını koruduğu kadar mesleki devamlılık ve meslek emekçilerini sosyal hakları yönüyle de hayati niteliktedir. Kurumumuz, dünyadaki teknolojik gelişmeler yakından takip etmekte, Türk medyası sektörünün yeniliklere ayak uydurmasındı öncülük etmektedir. İnternet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasına medyamız açısından son 20 yılda atılan en güçlü adım olarak görmekteyiz. İçinde bulunduğumuz yeni dönem ailemize güçlü aktörlerin katılmasını sağlamakla kalmamış, çok sesliğinin artmasına, farklı renklerin keşfedilmesi ve yayın içeriklerinde niteliğin gelişmesine katkı sunulmuştur. Bütün bu çabalarımızın daha da anlamlı hale gelmesi ancak siz değerli basın mensuplarının gerçekleri korkmadan dile getirmesi milletimizin ortak değerlerine saygılı, milli menfaatlerimize uygun yayıncılık anlayışını benimsemesiyle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal eden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, büyük gayret bir gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme