• Haberler
  • Siyaset
  • Besni'de Oylar Yeniden Sayıldı, 37 Farkla Reşit Alkan başkanlığa seçildi

Besni'de Oylar Yeniden Sayıldı, 37 Farkla Reşit Alkan başkanlığa seçildi

Besni ilçesinde itiraz sonucu İlçe Yüksek Seçim kurulu tarafından yapılan yeni sayımda 20 olan fark 37'ye yükseldi ve AK Parti Belediye başkan adayı Reşit Alkan almış olduğu 6 Bin 929 oyla Besni Belediye başkanlığına seçildi.

Besni'de Oylar Yeniden Sayıldı, 37 Farkla Reşit Alkan başkanlığa seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 Mahalli idareler seçiminde Besni ilçesinde AK Parti Adayı Reşit Alkan ile CHP Adayı Vakkas Acar arasında oluşan 20 fark sonrası CHP il teşkilatı tarafından yapılan itiraz sonucu ilçe yüksek seçim kurulunun yapmış olduğu yeni sayımda fark 37’ye yükseldi ve 6 Bin 929 oy alan Reşit Alkan Besni belediye başkanlığını kazanmış oldu.

Seçimi ikinci kez kazanmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren AK Parti Besni İlçe Başkanı Murat Güner; “31 Mart Yerel seçiminin tamamlanmasının ardından yapılan oy sayımı sonrası adayımız Reşit Alkan 20 oy fazlasıyla seçimi kazandı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı tarafından seçim sonucuna itiraz gerçekleştirildi. Bugün ilçe Yüksek Seçim kurulu tarafından yapılan ikinci seçim sonucunda oy sayımız 6 Bin 929 olarak belirlendi ve 20 olan oy farkı 37’e yükseldi. Tekrar başkanımıza, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÖZHAN: ÇOK DEMOKRATİK BİR KONTROL OLDU

Besni ilçesine yakışır bir seçimi geride bıraktıklarını ifade eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyi Özhan; “Besni ilçemizde oy sayımlarının tamamlanmasının ardından başkan adayımız ile CHP adayı arasında oluşan 20 farklık oy sayısına karşı parti temsilcileri haklı olarak itiraz ettiler. Bugün ilçe yüksek seçim kurulumuz oyları tek tek yeniden saydılar ve yapılan sayım sonucunda 20 olan oy farkı sayısı 37’ye yükseldi. Kazanan besni olsun demiştik. Çok demokratik bir kontrol oldu, onların ve bizim avukatımız, onların ve bizim ilçe başkanımız olaya müdahil oldular. Bezim lehimize artı 17 oy daha çıktı ve yapılan yeni sayım sonrası adayamız Reşit Alkan Besni ilçemizin yen belediye başkanı olmuştur. Allah hayırlı uğurlu eylesin.” Dedi.

Bakmadan Geçme