Besni Eğitim Bayramı Coşkulu Başladı 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman'ın Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 26'ncısı kutlanan Besni Eğitim Bayramı etkinliklerine katıldı.

Besni Eğitim Bayramı Coşkulu Başladı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 26’ncısı düzenlenen Besni Eğitim Bayramı kutlamaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı. 

Kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalara Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 


ERDEMOĞLU AİLESİNE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Adıyaman’da sosyal sorumluluk anlayışı ile eğitim başta olmak üzere her alanda yaptıkları önemli yatırımlar ve bıraktıkları eserlerden dolayı Erdemoğlu ailesine şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol; “İnsan hayatından olmazsa olmaz denilen eğitimin önemini vurgulamak amacıyla her yıl geleneksel hale getirilerek, geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek isteyen Besnili hemşerilerimize böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyor, bu yıl 26. Kutlanan Besni Eğitim Bayramının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. İlimiz ve Besni ilçesine yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği göstererek yaptıkları önemli yatırımlarla toplumsal kalkınmaya destek olan Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyorum” dedi. 

Programda konuşan ve bu tür etkinliklerin öneminden bahseden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bizim geleneklerimiz, bazı özel günlerimiz var. Mesela düğünümüzü hiç unutmayız, düğün tarihimiz, evlilik tarihimizi, aynı şekilde erkekler askere gittiği tarihi hiç unutmaz, biz bu sene bir uygulama başlattık, dedik ki çocuklarımız bundan sonra okula başladıkları tarihi unutmasınlar. Türkiye genelinde çocuklarımız açısından okula başlama bayramı gibi kabul edilsin istedik bu yıl okula başlayan yaklaşık 1,5 milyona yakın öğrenciye bir mektupla bunu bir bayram havasında hatırlamalarını, hayatının ilerleyen dönemlerinde okula başladığı günün anısına böyle bir belgeyi saklamalarını istedik. Bu açıdan baktığımızda da bizim arzu ettiğimiz şeyle de örtüşen bir uygulamaydı o yüzden katıldık iyi ki de gelmişim çok sağ olun çok teşekkür ediyorum. Biraz önce buraya girerken öğrenci arkadaşlarımız bir talepte bulundular. Biz geçen yıl başlatmıştık LGS sınavına giren çocuklarımız deprem bölgesinde Türkiye'nin neresinde hangi okulu tercih ederlerse etsinler şube başı ilave iki kontenjan tanımıştı geçtiğimiz yıl tanıdığımız kontenjanın yarısı kullanıldı. Deprem bölgesindeki arkadaşlar tarafından bu yılda yine aynı uygulamaya devam ettik. Birer öğrenci ile elimizden geldiğince yaraları sarmak için üstümüze düşeni yapmaya çaba sarf ediyoruz. Ben bu eğitim bayramına ilk günden bu zamana kadar katkı veren bu fikri gündeme getiren destek olan herkese ve Erdemoğlu ailesine yapmış yapmış oldukları katkılardan dolay teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İl Protokolü ve davetlilerin katılımıyla açılışı lapılan eserler; 
Adıyaman Mehmet Erdemoğlu İlkokulu, Adıyaman Servi Erdemoğlu Anaokulu, ADYÜ Besni Ali Erdemoğlu Fakülte Lojmanı, ADYÜ Ali Erdemoğlu Besni Meslek Yüksek Okulu


Temeli atılan eserler ise; Besni İbrahim Erdemoğlu Öğretmen Evi, Besni Ali Erdemoğlu Jandarma Lojmanı, Besni İbrahim Erdemoğlu Emniyet Lojmanı, ADYÜ Merkez Kampüsü İbrahim Erdemoğlu Fakülte Lojmanı, Tut İlçesi- Mehmet Erdemoğlu Kütüphane ve Konferans Salonu 

Bakmadan Geçme