• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Yıldırım, 6. Uluslararası Dirençlilik Kongresine katıldı

Başkan Yıldırım, 6. Uluslararası Dirençlilik Kongresine katıldı

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Türkiye Belediyeler Birliğinin öncülüğünde düzenlenen 6. Uluslararası Dirençlilik Kongresine katıldı.

Başkan Yıldırım, 6. Uluslararası Dirençlilik Kongresine katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ BELEDİYELERİN GELİRİ YOK”

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ise ilçenin sorunlarının başını kalıcı konutların çektiğini, listenin ikinci sırasında ise ekonominin yer aldığını söyledi. Yıldırım, “Deprem bölgesindeki belediyelerin geliri yok, ekonomik olarak batmış durumda.” diye konuştu.

Kongrenin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım; “Türkiye Belediyeler Birliği genel sekreter yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan moderatörlüğündeki oturumda,  “Dirençli Kentler İçin Demokratik Yönetişim” konulu sunumumda belediye başkanlarına, profesyonellere ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansının değerli temsilcilerine deneyimlerimi aktardım. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan Yıldırım, 6. Uluslararası Dirençlilik Kongresine katıldı

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İKİNCİ OTURUMDA KONUŞTU

Kongrede “Dirençli Kentler için Demokratik Yönetişim” adlı ikinci oturumun moderatörlüğünü TBB Genel Sekreter Yardımcısı yaptı.  Oturuma, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ve Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu üyesi Dr. İnan İzci katıldı.

Başkan Yıldırım, 6. Uluslararası Dirençlilik Kongresine katıldı

“EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ KURUMLAR ARASINDAKİ İLİŞKİ KOPUKLUĞU”

Şengül Arslan, TBB’nin yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi verirken, TBB Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı “6 Şubat Afet Bölgesi Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Gelişim Önerileri Raporu”na işaret etti. Komisyon olarak yıkımın en fazla olduğu 4 ile saha ziyareti gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, “Ziyaretlerde özellikle gördüğümüz bir şey var; afet sonrasındaki toplanma sürecine baktığımızda en büyük sorunlardan birinin kurumlar arasındaki ilişkinin kopukluğun hızlı müdahale ve etkin iyileşme süreçlerini olumsuz etkilemesiydi.” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÖNCELİKLE AFETİ DOĞRU TARİFLEMEMİZ GEREKİYOR”

Oturumda son olarak Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu üyesi Dr. İnan İzci söz aldı. Demokratik yönetişimin önemine dikkat çeken İzci, “İmarı veren de AFAD’ı kuran da belediyeyi var eden de devlet. Devletin var olma ana çerçevesi de Anayasa. Burada da devletin birinci görevi vatandaşın yaşam hakkını korumaktır. Afet, dayanıklılık gibi konular da bir yaşam hakkından geçiyor. Türkiye’de öncelikle afet denilen meseleyi doğru tariflememiz gerekiyor.” dedi.

Bakmadan Geçme