• Haberler
  • Yaşam
  • Başkan Turanlı mahalle sakinlerinin talebini yerine getirdi

Başkan Turanlı mahalle sakinlerinin talebini yerine getirdi

Hayatın her alanına dokunan hizmetlerini sürdüren Kahta Belediyesi, Turgut Özal mahallesinde yaşayan vatandaşların talebi doğrultusunda kadın taziye evi inşaatını başlattı.

İlçede önemli gelenek ve göreneklerden sayılan taziyelerin daha nezih ortamlarda kabul edilmesi amacıyla çalışmalarını yürüten Kahta Belediyesi, Muhtar evleri gibi hizmet evlerinin yanı sıra kadınlara özel taziye evi de yapıyor.

Vatandaşlardan gelen kadın taziye evi talebini dikkate alarak çalışma yaptıklarını belirten Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın talimatı üzerine ekipler kadın taziye evi yapım çalışmalarına başladı.

Turgut Özal mahallesi Mehmet Sait Tunçmen Parkı içinde başlatılan kadın taziye evinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, taziye geleneğinin önemli olduğunu belirtti.

Taziye sahiplerinin acılı günlerinde misafir ağırlamak ile uğraşmamaları gerektiğine dikkat çeken Turanlı, "Mahalle Muhtarımızın ve Mahalle sakinlerimizin talebi doğrultusunda Turgut Özal Mahallemizde bulunan Mehmet Sait Tunçmen parkımızın içerisindeki mevcut erkek taziye evin yanında kadın taziye evi yapımına başladık. Halkımız, gelenek ve göreneklerine bağlıdır, Yapılan hizmetlerin ilçemize, halkımıza ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Turgut Özal Mahalle Muhtarı Sedat Süt ve Mahalle sakinleri, kadın taziye evi taleplerini karşılayan Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve ekibine teşekkür ettiler.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme