• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Olgun'dan Adıyaman Badem Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Aslan'a ziyaret

Başkan Olgun'dan Adıyaman Badem Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Aslan'a ziyaret

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun, Adıyaman Badem araştırma enstitüsü müdürü Mehmet Aslan'ı ziyaret etti.

Başkan Olgun'dan Adıyaman Badem Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Aslan'a ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette yaptığı açıklamada Türkiye genelinde, Adıyaman’ın Badem üretiminde söz sahibi olduğunu dile getiren Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun; “Badem Adıyaman için stratejik öneme sahiptir. Adıyaman’da yaklaşık 105 bin dönüm badem üretim sahası var. Badem üreticilerinin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri adına Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü'nde de pazar sorununun çözülmesi ve ihracata yönelik çalışmalar yapılıyor. Adıyaman tarımında verimliliğin arttırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yeni bilgi ve teknolojilerin çiftçimize hızlı ve etkin bir şekilde işbirliğinin önemli olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği olarak bizlerde başta Tohum yetiştiricileri Badem yetiştiriciliği konularda da üstümüze ne görev düşerse destek olmaya hazırız.” Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Badem araştırma enstitüsü müdürü Mehmet Aslan; “Enstitümüz görev alanı olarak badem konusunda ülkesel, arıcılık konusunda ise bölgesel olarak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine devam etmektedir. Gıda Güvenliği ve sürdürülebilir tarım ilkeleri kapsamında, bölge ve ülkeye uygun çevre dostu ürün ve hizmet sunmak, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde her türlü yeni bilgi ve teknolojiyi uygulayarak konusunda öncü ve özgün araştırmalar yapmak, yeniliklere açık, çalışma konularında nitelikli bilgi birikimine sahip, kurumsal güvenilirliği ve saygınlığı yüksek, ulusal alanda lider, uluslararası alanda rekabetçi ve söz sahibi bir AR-GE sistemi oluşturmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Son yıllarda Adıyaman’da Badem üretiminde büyük oranda artış yaşandı ve badem üreticilerine destek olmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bizlere ziyarette bulunan Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun başkanımızla teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme