• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Asnuk 'Kent meydanı projesi  rant projesine dönmesin'

Başkan Asnuk 'Kent meydanı projesi  rant projesine dönmesin'

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, Deprem felaketinin üzerinden yaklaşık 19 ay geçmesine rağmen yetkililer sorunlar karşısında patinaj yapmaya devam ettiğini söyledi. 

Kent Meydanı Projesinde, projeyi geç açıkladıkları için işyerlerine tadilat ve masraf yapan esnafı mağdur ettikleri yetmiyormuş gibi şimdi de belirsizliklerle ikilemde bıraktıklarını belirten başkan Asnuk; “Malatya ve Hatay gibi illerde neredeyse bitme aşamasına gelen "Kent Meydanı Projesi" bizde hala yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmaları içinde şehir efsanesi olma yolunda ilerliyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da maalesef sınıfta kaldık.  İktidar partisi temsilcileri ve yetkili kurumların temsilcileri çarşı esnafını ikna etmekten oldukça uzak görünüyor. Esnaf belirsizliklerden dolayı kendi içinde ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta evet çiler,  diğer tarafta hayırcılar. Hayır diyen esnafı dinlediğimiz de kendi mallarının yerine kendilerine nerde ne verileceğine dair cevap istiyorlar, bu konuda ne milletvekillerinin ne Çevre Şehirciliğin ne Emlak Konutun ne valiliğin,  mağduriyetlerini, endişelerini ortadan kaldıracak bir açıklamalarının olmadığını ve önlerini göremediklerini söylüyorlar. Hal böyle olunca da sorunlar kartopu gibi büyümeye devam ediyor. Zaten etap etap yürüyecek projede, mülk sahiplerine plan alma olasılıkları olan yerler gösterilebilir hatta erken kurası bile çekilebilir. Yerinde dönüşümlerde nasıl ki herkesin yeri belli ise Kent meydanı Projesinde de her etap kendi içinde netleştirilebilir. Her etap  onlarca kat büyük olsa bile. Bu konuda en büyük sorumluluk Valilik ve milletvekillerine düşüyor.” Dedi.

Esnafaın metre karesi için  milyonlardan bahsedilen Çarşı projesinin birilerinin rant kapısı olmayacağı garantisini istediğini belirten başkan Asnuk açıklamasını şöyle sürdürdü;  “
Daha yakın tarihte medyaya düşen Fikirtepe yerinde dönüşüm faciası ortadadır. Kent Meydanı Projesinde kamulaştırılan alanlar hariç, asla mülk sahipleri dışında yeni maliklere yeni alanlar açılmamalıdır, Açılan yeni alanların mülkiyet hakkı eski mülk sahiplerine verilmeli mülk sahipleri mağdur edilmemelidir. Bu proje Adıyaman’ımız için büyük önem taşımaktadır. Bu proje Adıyaman için hayat memat meselesidir. Yıllardır çarşıya benzemeyen depremden sonra da tam harabeye dönen şehir merkezi Tarihi dokusuna uygun estetik bir mimari ile yapılsa belki 100 yıllık bir ihtiyacı karşılayacaktır.  Biz Saadet Partisi olarak şehrin hafızasını silmeden tarihine kültürüne ruhuna uygun bir mimariyle yapıldığı takdire yapılacak olan projeyi destekliyor ve bir an önce başlatılmasından yana olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz"
 

Bakmadan Geçme