• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Alkan, Ankara'dan  Besni'ye müjdelerle döndü

Başkan Alkan, Ankara'dan  Besni'ye müjdelerle döndü

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Besni'ye yapılması gündemde olan Cezaevi, Zeytinlik Projesi, Emniyet müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni yerlerine taşınması konularında açıklamada bulundu.

BESNİ’MİZE CEZAEVİ KAZANDIRMAYI PLANLIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen Belediye başkanları toplantısının ve Ankara temaslarının oldukça verimli geçtiğini ifade eden başkan Alkan; “Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme toplantısı oldukça verimli geçti. Toplantı sonrasında Adalet bakanımızla görüşme şansımız oldu. Kendilerine Besni’ye bir cezaevi talebinde bulunduk. Talebimize karşılık Cezaevi Genel Müdürlüğü bize geri dönüş sağladılar. Adıyaman Başsavcılığına yazıyı yazdılar, başsavcılık yer noktasında talepte bulunacak. İnşallah bundan sonraki dönemde ilçemize hem bir ivme kazandırmış olacak hem esnafımız canlanacak hem de istihdam anlamında katkı sunulmuş olacak.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ADLİYEYE, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ İSE EMNİYET BİNASINA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Besni’ye ve Besni halkına hizmet etmek adına ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren başkan Alkan; “Mevcut Emniyet Müdürlüğü binasının artık ilçenin göbeğinde kaldığını ve artık daha geniş bir alana taşınması yönünde talebimizi sayın vekillerimize ilettik. İlçe emniyet binasının şehir içinde olması hoş olmuyor. Emniyete giren insanlar rencide oluyor, otopark sorunu var, güvenlik anlamında herhangi bir şey olmuş olsa çevresinde esnaflarımız var. Bu şekilde emniyet müdürlüğümüzü yeni yapılacak adliye binasına, milli eğitim müdürlüğümüzü de emniyet müdürlüğü binasına taşımayı hedefliyoruz. Yeni yapılacak olan adliye binasına ilçe emniyet müdürlüğümüzü taşıyabilirsek, buraya da ilçe milli eğitim müdürlüğümüzü taşayırak çok önemli iki şeyi gerçekleştirmiş olacağız.” Diye konuştu.

PROJE HAYATA GEÇERSE BESNİ ZEYTİN KENTİ OLACAK  

Besni için Ankara temeslarını boş geçirmemek adına elinden geleni yaptığı belirten başkan Alkan; “Bilindiği üzere Besni ilçemiz tarıma elverişli bir ilçe. Topraklarımız verimli ne eksen o olur. Bu vesileyle Tarım ve Orman bakanlığımız yaptığımız ziyarette ilçemizde bulunan hazine arazisi üzerine yaklaşık 200-250 dönüm bir araziye Zeytinlik oluşturulması yönünde talebimizi ilettik. Şayet talebimiz hayata geçerse 200-250 dönüm araziye dikilecek olan zeytin fidanları dört yıl gibi bir sürede ürün verecek ilçemiz çiftçisi ve tarımı için yeni bir gelir kapısı oluşmuş olacak. Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili fizibilite raporu hazırlanıyor. İnşallah olumlu geçerse zeytin üretimiyle birlikte Zeytinyağı Fabrikasını da kurmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu

BESNİ’NİN MR’Nİ ÇEKECEĞİZ

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası ilçeyi ayağa kaldırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten başkan Alkan; “Belediye olarak çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da özellikle Gaziantep Büyükşehir belediyesi başkanımız Fatma Şahin ile sürekli iletişim halindeyiz. Besni ilçemizin yeniden ayağa kalkması için sağ olsunlar onlarda bizlere ellerinden geleni yapıyorlar. Yakın bir zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçemize gelerek ilçemizin MR’nı çekecekler. Yapılacak bu işlem sonrası yol haritamızı belirleyeceğiz.” Dedi.

BESNİ-GÖLBAŞI ARASI YOL BİR KİLOMETREDEN 3.6 KİLOMETREYE ÇIKARILDI

İki ilçemiz için önem arz eden Besni Gölbaşı arası yolun en erken şekilde bitmesi için çaba sarf ettiklerini belirtan başkan Alkan; “Besni ile Gölbaşı arasındaki yol ile alakalı genel müdürümüzle konuştuk, bu sene bir kilometreydi 3.6 kilometreye çıkardık. Bunun yanı sıra çevre yolunun da bu yıl bitirilmesi konusunda genel müdürlük tarafından talimat verildi. Besni’mize ve Besni halkına hizmet etmek adına elimizden geleni yaparken, Ankara’da bizlerin en büyük destekçisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Ahmet Aydın’a, AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Hüseyin Özhan’a ve ilimiz milletvekillerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme