Aputkan Sevgisi Yollara Taştı

Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında büyük coşku yaşandı.

Aputkan Sevgisi Yollara Taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen programa BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Antalya İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Serik Belediye Başkanı BBP Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan, BBP Serik ilçe başkanı Ramazan Durur, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyesi adayları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşmalar yapıldı.

DİK DURDUK, MALINIZA SAHİP ÇIKTIK

Belediye Başkanı Enver Aputkan konuşmasında şunları söyledi; “Serik Belediyesi olarak bize güvenen Serikli hemşehrilerimizin güvenini boşa çıkarmamak için hep çalıştık. Bizim Kadriye Mahallemizde köy tüzel kişiliğinden gelen 62 dönüm bir arazimiz var. Araziyi incelediğimiz zaman 31 dönümünde hiçbir şey yapılmamış haliyle belediyeye 1 lira getirisi olmadan gitmiş. Bugünkü değeri 500 milyon lira civarında değerli arkadaşlar. Kimse de bunun cezasını çekmemiş. Geri kalan 31 dönümü de hisseli olarak bırakılmış birileri oraya da göz dikmiş. Golf sahası yapacaklar inanın buna. Orayı ellerinden aldık arkadaşlar. Tapusu hisseli tapu şu anda belediye adına. Tabii hoşuna gitmeyen insan tipleri var. Olacak. Zaten biz bunları göze alarak çıktık. malınıza mülkünüze sahip olduk. Ama zaman zaman da bunun bedelini ödedik. Belediye başkanı olarak benle birlikte dik duran meclis üyelerime, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Serikli hemşehrilerimize çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.


BİZ BU YOLA BAŞ KOYDUK, ÖYLE KURŞUN FİLAN KORKUTMAZ BİZİ

Belediye başkanlığının çok zor bir görev olduğunu ve bu yola çıkarken her şeyi göze alıp bu yola baş koyduğunu belirten Aputkan; “İlçemizde belediyemize ait olan Fırının yerindeki işgalciyi kaldırırken Belek meydanındaki işgalcileri kaldırırken evime kurşun olarak döndü. Biz Memleket sevdasıyla birçok insan gibi ülkemizi kurtaralım derken kendisini zor kurtaran mücadele adamıyız. Yani öyle kurşun filan korkutmaz bizi. Belediyenin kuruluş sebebinin insan olduğunu biliriz. 5 yıldır da bir gün o belediyenin kapısını kapatmadım değerli arkadaşlar. İnanın sabahtan, akşamın geç saatlerine kadar, zevk alarak çalışıyoruz. Bizim bütün amacımız insanımızın yüzünün gülmesi, bizim bütün derdimiz hoş bir seda bırakmak. Bunların geçici görev olduğunu bilenlerdeniz.” Dedi.

ALANI DOLDURAN BİNLERCE KİŞİYİ PARA VEREREK BURAYA GETİREMEZSİNİZ GÖNÜLLERE GİRMİŞSEK NE MUTLU BİZE

Başkanlık makamının gelip geçici olduğunu esas gayesinin Allah’ın rızasını kazanmak, gönüllerde bir hoş seda bırakmak olduğunu ifade eden Aputkan; “Başkanlık süresi 5 yıl. İsteseydim makamda oturur belediyeye gelenleri burada ağırlar, çay kahve ikram eder, arası sıra bir kaç ziyaretle günü tamamlaya bilirdim. Ancak biz halka hizmeti Hakka hizmet olarak yola çıktığımız için var gücümüzle ilçemiz için elimizden geleni yaptık. Şurada seçime çok kısa bir süre kaldı seçim koordinasyon merkezimizin açılışını yapıyoruz alanda binlerce hemşehrimizi görmek, onların coşkusunu görmek beni bir kez daha onurlandırdı, gururlandırdı ve duygulandırdı. Asfaltı herkes döker, kaldırımı herkes yapar. Parası varsa bazı hizmetleri yapar. Ama şurada biriken insanları para vererek buraya getiremezsiniz. Ayağınıza sağlık. Teşekkür ediyorum. Güvendiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Serikli hemşerilerim öyle güvenmediği insanların arkada durmaz. Vallahi el bile tutmaz.” Dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZE ÇAY VE HER GÜN DEĞİŞİK BİR ÇORBA ÜCRETSİZ

Eğitime çok önem verdiklerini ifade eden başkan Apuktan; “Kütüphane yapmak bizim görevimiz. Çünkü ilçeye yakışan bir kütüphanemiz olmadığını hepimiz biliyoruz. 160 metre kare üstü akan bir kütüphane vardı merkezimizde. Şimdi bu ilçede 2 tane kütüphane var. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımız hem millet bahçesi içindeki kütüphaneler hem de buradaki 9 Mart Parkı içerisindeki kütüphaneler ders çalışıyorlar. Millet Bahçesi içindeki kütüphanemizde ders çalışan öğrencilerimize çay ve sabah 9’dan akşam 10’a kadar her gün değişik bir çorba ücretsiz ikram ediyoruz. Yani bizim eğitimle ilgili görevlerimiz var. Bunu belediyelerin asli görevi olarak kabul ediyoruz. Dokunmadığımız okul yani okullarımızın bahçe düzeni fiziki şartları oralardan gelen talepleri mutlaka ve mutlaka karşılamak mecburiyetinde olduğumuzu biliriz.” Şeklinde konuştu

EKMEK ÜRETİMİNİ 40 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ

Halk ekmek büfelerini hizmete açmanın mutluluğun yaşadıklarını belirten Aputkan; “Açmış olduğumuz fırında bugün 27 bin civarında ekmek üretiyoruz. Bunun bu kadar konuşulmasının nedeni değerli arkadaşlar ekonomik yönden insanlarımızın ne kadar sıkıntı ki çektiklerinin bariz bir örneğidir. İşte bugün iki tane daha fırınımız İstanbul'dan yola çıktı kapasiteyi artırarak 27 binlerdeki ekmek üretimini 40 binin üzerine çıkaracağız. Biz buğday ekeceğiz. Biz domates ekeceğiz. Biz biber ekeceğiz. Bu yıl da, 25 dönüm şu anda seralarımızda karpuz ektik. Bu kazandığımız paralarla da size hizmet edeceğiz, size hizmet vereceğiz. 3,5 yıldır ürettiğimiz buğdayları satarak elde ettiğimiz gelirle ihtiyaç sahibi ailelere destek olduk. ”

YENİ MESİRE ALANLARI YAPACAĞIZ

Aputkan sözlerini şöyle sürdürdü, “Boğazkent’te Acısu, Köprüçay arası 10 yıl Serik Belediyesi’nin. İnşallah orada yaptığımız halk plajlarının bir örneğini de Köprüçayı'nın orada da yapacağız, mesire alanları yapacağız. Belek günübirlik alanın arkasındaki 95 dönüm orman alnı da 20 yıllığına Serik Belediyesine tahsis edildi. Serik Belediyesi’nin tesislerinde otopark, şezlong, giriş, tuvalet ve benzeri hizmetler tamamen ücretsiz. Her hizmetten ücret alınırsa sosyal belediyeciliğin anlamı olmaz.

ÇAKIR; KAMU GÖREVLERİ ALLAH RIZASI İÇİNDİR


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, konuşmasında şunları söyledi; “Ben Serik’te olmaktan bir kere daha şeref duydum, onur duydum. Genel başkanımız sayın Mustafa Destici’nin bu vesileyle selamlarımı hürmetlerimi iletiyorum. Belediye başkanlığı görevleri, kamu görevleri rıza-i ilahi içindir. Yani Allah rızası içindir. Belediye başkanı adayı olmuş kişi tam da şehr-ül emin gibi olmalı. Tabii şehr-ül emin ifadesi kolayca ifade değil. Özellikle Büyük Birlik Partisi burada şehit liderimizi sizlerin huzurunda rahmetle, minnetle bir kez daha istiyorum. Allah rahmet eylesin. Şimdi şehit liderimizden gelen ne kadar büyük miras. Bizim davamızdan belediye başkanı adayı olmuş kişi tam da yani şehr-ül emin gibi olmalı. Belediye başkanımıza hem partimize, hem davamızda, duruşuyla, kişiliğiyle bize emanet ve bize yakışıyor.” Dedi.

TEMİZ, ŞEFFAF, İLKELİ, HAKKI BİLEN, HAK İÇİN ÇALIŞAN VE BUNUN PEŞİNDE KOŞAN BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİLMESİ BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ VAZİFE

Enver Aputkan’ın görevi süresi boyunca kendisine teslim edilen emanete gözü gibi baktığını ifade eden Çakır; “Sayın başkan sizlerin hak ve menfaatlerini kendi hak ve menfaatleri gibi korumuş. Bundan sonra da bizim davamız için önce insanımızın hakkı, hukuku önemli. Onun içinde bu hakkı hukuku koruyacak bir kişinin olması çok önemli. Büyük Birlik Partisi Belediyeciliği olarak temiz, şeffaf, ilkeli, hakkı bilen, hak için çalışan ve bunun peşinde koşan belediye başkanının seçilmesi bizim için en önemli vazife.” Dedi.


Konuşmalardan sonra ise Enver Aputkan’ın Serik Belediye Meclis Adayları tek tek sahneye çağırılarak tanıtıldı. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme