Serikspor Uzatma Dakikalarında Güldü

Türkiye 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Serikspor kendi saha ve seyircisi önünde Ankaraspor'u 3-2 yenerek haftayı üç puanla kapattı.

TAKİP ET

Serikspor: 3- Ankaraspor : 2

Müsabakaya hızlı başlayan Serikspor da Mustafa Ethem Erboğa 5. Dakikada ceza sahası içinde sert şutu ağlarla buluştu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bulduğu golle moral bulan Serik spor rakibi karşısında daha üstün bir oyun sergilemeye başladı. Müsabakanın ilerleyen dakikalarında ev sahibi takım kalesine yüklenen konuk ekip maçın 32. Dakikasında Ankarasporlu Doğukan İnci ceza sahası içinde topla buluşu ve sert şutuna kaleci uzandı ancak topun kale çizgisini geçmesine engel olamadı durum 1-1 oldu. İlk yarı bu skorla bitecek denilirken maçın ilk yarısının sonlarına doğru ceza sahası içinde giren Resul Türkkalesine yapılan hareket sonrası orta hakem beyaz noktayı gösterdi ve ilk yarının son dakikasında ilk golü atan Mustafa Etlen Erboğa 45. Dakikada penaltı vuruşunu ağlarla buluşturarak takımını bir kez daha öne geçirdi ve ilk yarı ev sahibi Serikspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarının ilk dakikalarından itibaren ev sahibine nazaran daha etkili bir oyun sergileyen Ankaraspor da üst üste gelişen ataklar sonuçsuz kalırken, ikinci yarının 68. Dakikasında ceza sahası içinde toplu buluşan Ankarsporlu futbolcu Utku topu ayağından biraz açtı ceza sahası içinde topu uzaklaştırmaya çalışan defans oyuncusunun sert şutu Utku Sen'in ayaklarına çarparak sert bir şekilde Serik spor ağlarıyla buluştu. Bu golle Ankaraspor bir kez daha beraberliği yakaladı durum 2-2 oldu.
Kalesinde gördüğü golle bir süre toparlanmakta güçlük çeken Serik spor maçın sonlarına doğru sağlı sollu ortalarla rakip takım kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Maçın normal süresi 2-2 biterken orta hakemin işareti üzerine 6 dakika uzatma gösterildi. Müsabakanın uzatma dakikalarında rakibine oranla daha baskılı oynayan Serikspor adına gelişen ani atakta ceza sahası içinde yapılan harekete orta hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. İkinci yarıda oyuna giren ve yeni transfer Uğur Mustafa Türk topu ağlarla buluşturdu ve takımını uzatma dakikasında öne geçirdi. Müsabakada başka gol olmadı ve Serik spor kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü ekibi Ankaraspor'u 3-2 yenerek altın değerinde üç puan kazanmanın sevincini yaşadı.
Müsabakanın başından sonuna kazanmayı arzulayan tarafın kendileri olduğunu ifade eden Serikspor Teknik Direktörü Cem Kavcak; 'Takım halinde müsabakaya çok iyi başladık. İlk dakikalarda kurmuş olduğumuz baskı ve iyi paslar neticesinde çok erken bir gol bulduk. Takımım adına çok iyi bir moral oldu. Bulmuş olduğumuz gol bizim daha iyi pas yapmamıza, pozisyonlar bulmamıza vesile oldu. Rakibimizin ilk yakaladığı pozisyonda gol yememiz takım olarak biraz moralimizi bozsa da sahada mücadele eden sporcularımız ilk dakikalarda olduğu gibi mücadeleyi sürdürdü ve neticesinde kazandığımız penaltı sayesinde durumu 2-1 yaparak soyunma odasına moralli bir şekilde gittik. İkinci yarıda yine baskılı oynayan, gol arayan, pozisyonlara giren taraf bizdik. Tabi rakibimiz de grubumuzun güçlü ekiplerinden birisi onlarda çok iyi mücadele ettiler ve gelişen atakta defans oyuncumuz topu uzaklaştırmak isterken rakip oyuncunun ayağına çarpıp talihsiz bir şekilde kalemize yöneldi. Beklemediğimiz bir anda yediğimiz bir golle durum 2-2 oldu. Rakip takım bulduğu bu golle bir süre bize oranla daha baskılı ve üstün oynasa da ikinci yarıda yapmış olduğumuz değişikler sayesinde oyunda dengeyi kurduk, ikinci yarının son diliminde rakibimize oranla daha baskılı oynadık, pozisyonlar bulduk ve maçın uzatma dakikalarında gelişen atağımızda kazandığımız penaltı ve gol sayesinde kazanmasını bildik. Sporcularımız tebrik ediyorum, inşallah bu galibiyet bizim için çıkış maçı olacaktır' dedi.

Maç sonrası soyunma odasına giden Serik Belediye Başkanı Enver Apuktan elde edilen galibiyetten dolayı Teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti. 

Bakmadan Geçme