Rotary'den öğrencilere okul kıyafeti desteği

Adıyaman'da ihtiyaç sahibi çocukların yüzü, Nemrut Rotary Kulübü'nün başlattığı 'Bir Çocuk da Sen Giydir' projesiyle güldü. 

TAKİP ET

6 Şubat depremi sonrası ekonomik zorluklar yaşayan ailelerin çocukları, Rotary 2430, 2420 ve 2440. Bölge Federasyonlarına bağlı Kulüplerin ve Rotaryenlerin desteği ile yeni eğitim yılına yepyeni okul kıyafetleriyle başladı.

Proje kapsamında Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Kerem Muradi, 2440. Bölge Federasyon Başkanı Mert Korur ve 2420. Bölge Federasyon Başkanı İlter Ergürbüz'ün desteğiyle toplanan yardımlarla alınan okul kıyafetleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen 13 ilkokul ve 8 ortaokulda ihtiyaç sahibi toplam 602 öğrenciye dağıtıldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜ GÜLDÜ”
Nemrut Rotary Kulübü Proje Sorumlusu Ferit Binzet, projenin hızla hayata geçirilmesini sağlayan Rotary Federasyon Başkanlarına ve bölge kulüplerine teşekkür etti.

Binzet, “Depremin ardından büyük zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan Adıyaman'da yaraların sarılması ve eski günlerimize dönebilmek için Eğitim ve Sağlık başta olmak üzere bir sosyal projeye yaptık. Bu süreçte “Askıda İyilik Komitesi ve Bir Okulunuz Var Komitesi” ile sürekli iletişim içerisinde olduk. Böylece eğitimlerinin aksamaması için çocuklarımızın okul kıyafetlerini alarak onları hızlıca giydirdik. Kısa sürede 602 öğrencimize ulaştık. Bu proje sayesinde tüm çocuklarımızın ve ailelerinin yüzü güldü,” dedi.

Bakmadan Geçme