Özel eğitim okullarına spor malzemesi dağıtımı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, koordinesinde gerçekleştirilen 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' 2.Etap projesi kapsamında Adıyaman'da özel eğitim okullarına spor malzemesi verildi.

TAKİP ET

14 Özel Eğitim Okuluna Spor Malzemesi Dağıtım Programı, Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Ülkemizin dört bir yanına spor malzemelerini dağıtmak için yola çıkan tırlardan biri geçtiğimiz günlerde Adıyaman'a ulaştığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, düzenlenen törenlerinin ardından okullara malzemelerin tesliminin yapıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların spor malzemeleri özel eğitim okullarına ve farklı engel gruplarının kullanımına sunulmak üzere Adıyaman Merkezde 6, Khta ilçesinde 3 ve Besni İlçesinde 5 olmak üzere toplam 14 okulumuza dağıtımını gerçekleştirdik' dedi.

İl Müdürü Fikret Keleş; 'Spor Aşkı Engel Tanımaz temasıyla ilimizdeki özel gereksinimli öğrencilerimize gönderilen sportif malzemelerin dağıtımı için toplanmış bulunmaktayız. Spor, insan ve toplum sağlığı kadar özellikle özel gereksinimli vatandaşların hayata aktif katılımlarını sağlayan çok önemli bir faaliyet alanıdır. İl Müdürlüğümüz bünyesinde tüm spor branşlarında özel gereksinimli bireylere yönelik spor faaliyetleri yapılmaktadır. Spor tesislerimiz, Gençlik Merkezlerimiz ve Genç Ofislerimizde çeşitli kişisel gelişim kursları, beceri, sanat ve müzik kursları özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyetler düzenlenmektedir. Özel gereksinimli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamak tüm toplumun insanlık görevidir. Onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli bir yaşam sürebilmelerini sağlamak amacıyla biz tüm gücümüzle çalışıyoruz.'

Keleş; Gençlik ve Spor Bakanlığınca gönderilen malzemelerle tüm illerde olduğu gibi Adıyaman'da özel sporcuların hayata daha sıkı bağlanmalarını sağlayacak, kişisel gelişimlerine katkı sunacak ve engelli spor branşlarında ilimizin başarı çıtasını yükselterek ülke sporuna katkıda bulunacaktır. Amacımız; sporu topluma yayarak tüm bireylere ulaşılması ve binlerce özel gereksinimli öğrencimizin spor yapma imknına kavuşmasının sağlanmasıdır. Bu bağlamda 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' diyerek; özel gereksinimli öğrencilerimizin de sporun her alanında var olmalarını gönülden destekliyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme