Kaymakam Seyhan'dan Kıbrıs Barış Harekatı Yıldönümü Mesajı

Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl dönümünü ve KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolasıyla bir mesaj yayımladı.

TAKİP ET

Kaymakam Seyhan mesajında; 'Türk Silahlı kuvvetlerimiz tarafından 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl dönümünü ve KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını gururla kutluyoruz.

Hem bulunduğumuz coğrafyada hemde genelende barışın ve istikrarın savunucusu ve güvencesi olarak çok ciddi faaliyetler yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 20 Temmuz 1974 tarihinde tabiri caizse Kıbrıslı soydaşlarımızın imdadına yetişmiş ve Kıbrıs Barış Harekatı'nı büyük bir başarıyla icra  etmiştir. 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türk halkının varlığını ve güvenliğini korumak adına altmış cesur bir adımdır. Bu harekat, Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı zulmü sona erdirmiş ve adada barışı ve huzuru sağlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları, canları pahasına bu görevi yerine getirmiş ve Kıbrıs Tük Halkına özgürlük yolunu açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümünde kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, Kıbrıs Türk Halkının Barış ve Özgürlük Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum' dedi.

Bakmadan Geçme