Gurbetçilerden Adıyaman'a Dört Derslikli Okul

​​​​​​​Fransa'da yaşayan gurbetçilerin kurmuş olduğu Oba Derneğinin Adıyaman'da yaptıracağı dört derslikli Anasınıfının protokolü imzalandı.

TAKİP ET

Adıyaman'a Şehit Necati Sayın Anadolu Lisesinin bahçesine yapılacak olan dört derslikli Anasınıfının protokol imza törenine milli eğitim müdürü Ali Tosun, Oba Derneği Başkanı Mahmut Gündeşli ve beraberindeki heyet katıldı.

Yurdışında yaşayan gurbetçiler olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Oba Derneği Başkanı Mehmut Gündeşli; 'Rabbim ülkemize ve dünyanın hiçbir yerine böyle felaketler yaşatmasın. 6 Şubat tarihinde hepimizi derinden etkileyen büyük deprem sonrası devletimiz bölgede hızlı bir şekilde yaraları sarmaya başladı. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Görüldüğü üzere 11 il, ilçeler, köyler depremden etkilendi. Devletimiz elinden geleni yapıyor, hayırseverlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız seferber oldu. Bu bakımdan Fransa'da yaşayan biz gurbetçilerin kurmuş olduğu Oba Derneğimiz olarak bölgeye gelerek ziyaretler gerçekleştirdik. adıyaman depremde en çok etkilenen illerden biri. Bu medenle dernek olarak Adıyaman'a dört derslikli bir okul yaptırmak için harekete geçtik. Bugün değerli dostlarımızın da katılımıyla il milli eğitim müdürümüz Ali Tosun'un huzurunda yaptıracağımız okulun protokolünün imzalarını attık. Allah hayırlı uğurlu eylesin.' Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; 'Gurbetçilerimiz Fransa'da Kurmuş Olduğu Oba Derneği Asrın Felaketinde en ağır hasarı alan illerin başında gelen Adıyaman'ı unutmayarak ahde vefa örneği gösterdiler. İlimizde yaptıracakları dört derslikli okulun imza protokolünü gerçekleştirdik. İlimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bölgemizde yaşanan deprem sonrası tüm dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dayanışmayla yaralar sarılmaya devam ediyor. Gurbetçilerimizin bu örnek davranışın diğer hayırseverlere de örnek olmasını ümit ediyor, Oba derneği başkanımız Mahmut Gündeşli'ye ve yönetim kuruluna ilimize yaptıracakları okuldan dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından gurbetçiler tarafından Adıyaman'a yapılacak olan dört derslikli okulun protokol için karşılıklı imzalar atıldı.Mustafa GÜL

Bakmadan Geçme