Gölbaşı'nda İki Okulda İki Bilgisayar Sınıfı Oluşturuldu

Deniz Feneri Derneği ve Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği iş birliği ile Gölbaşı ilçesinde iki okula içerisinde büro malzemelerininde olduğu Bilgisayar Sınıfı  oluşturuldu.

Gölbaşı'nda düzenlenen teslim törenine Gölbaşı Kaymakamı Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Birlişek Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altındal, Gölbaşı ilçe milli eğitim müdürü Ali Şeyh Özdemir ve okul idarecileri katıldı.

İkinci kez Gölbaşı'nda olmanın mutluluğun yaşadığını dile getiren Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri; 'İlk buluşmamızın ardından iki ay geçmeden bugün burada yeniden buluştuk. Değerli öğrencilerimize bilgisayar laboratvuarları hazırlama konusunda sizlerle omuz omuza durmaya ve size verdiğimiz sözü yerine getirmeye kararlıyız. Sevgili öğrencilerimize uygun bir öğrenme ortamı sağlama yolunda önemli bir adım olarak değerlendirilen BAE'nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından Gölbaşı ilçesine hedeyi olarak iki bilgisayar laboratvuvarı kuruldu. Bu proje ülkem Birleşik Arap Emirlikleri'nin eğitimi destekleme ve herhangi bir ülkenin gerçek zenginliği olarak kabul edilen insanlara yatırım yapma ve etkilenen bölgelerdeki öğrenciler için uygun bir öğrenme ortamı yaratmılmasını sağlama konusundaki kararlığını yansıtıyor. 6 Şubat'ta yaşanan deprem birçok eğitim tesisini etkiledi. Bu çalışma Birleşmiş Arep Emirlikleri'nin dünyadaki her çocuğun yüksek kaliteli bir eğitimi hak ettiği inancından geliyor ve bugün burada 400'den fazla öğrencinin beceri ve yenilikçi olmasına olanak tanıyan bu ortamı üretmek sizinle birlikte katkıda bulunuyoruz. Sonuç olarak sizi temin ederim ki sizi unutmadık ve unutmayacağız. İlerlemenimizin ve başarılarınızın devamını diliyorum' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan; 'Devletimiz depremin yaralarını bir bir sarmaya devam ederken, devlet millet el ele işbirliği çinde hayırseverlerimizde özellikle eğitime katkı sunmak adına ellerinden geleni yapmaktalar. Aynı şekilde Deniz Feneri Derneği ve Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği iş birliği ilçemizde iki okula içerisinde büro malzemelerininde olduğu bilgisayar sınıfı oluşturuldu. İlçemizde eğitimin aksamadan devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle içemize bu iki güzel sınıfı kazandıran Deniz Feneri Derneği yetkililerin ve Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliğine ilçem ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.Osman GÜL

Bakmadan Geçme