Gölbaşı'nda Filistin'e Destek Programı düzenlendi

​​​​​​​Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi okul idaresi tarafından Filistin'e Destek Programı düzenlendi.

TAKİP ET

Filistin'e Destek programına Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Yalçınkaya, Kurum Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Duygusal anların yaşandığı program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp, şiir, ilahi, Halk Eğitim Merkezimizin Tiyatro gösterisi ve dua ile tamamlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Çaktı; 'Gözü yaşlı, yüreği yaralı da olsa dim dik ayakta duran, Filistin'deki, Gazze'deki tüm kardeşlerime selam gönderiyorum. İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele veren Filistinli mücahitleri özellikle selamlıyorum. İnançlarını ve vatandalarını savunurken hunharca katledilen şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Bu kutlu mücadelede yaralanan gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum insanların ve Müslümanların hasiyetini korumu görevini üstlenen mazlum Filistin halkına şükranlarımı sunuyorum. Siyonist İsrail terör örgütünün Filistin'de yaptığı katliamdan dolayı kınıyorum ve lanetliyorum. Bizler millet olarak her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler sadece Müslüman ülkelere değil, nerede bir zulüm varsa onlara da yardım ediyoruz, onların yapında yer alıyoruz. Gazze'ye yardım etmek için Müslüman olmaya gerek yok, sadece insan olmak yeterli. Yaşasın zalimler için cehennem. Kudüs ve Filistin mücadelesi yanlız yanlızca Filistin halkının mücadelesi değildir. Bütün Müslümanların ortak davasıdır. Rabbim en yakın zamanda Müslümanların biryleşmesini nasip etsin inşallah' şeklinde konuştu.

Filistin'de yaşanan acıyı her zaman içimizde yaşamamış ve yaşatmamız gerektiğini belirten Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan; '20 Bine yakın Müslüman kardeşimiz özellikle çocuklar, kadınlar Gazze'de şehit oldular. İsrail'i devlet olara görmüyoruz. Katil İsrail 20 bine yakın Müslüman kardeşimizi katledtti ve katletmeye devam ediyor. Üzücü olan hadise şu ki ekranlarda bunu görüyoruz ve araya birşey giriyor bir an Filistin'i unutuyoruz ve normal hayata dönüyoruz. Bu acayı daimi olarak içimizde yaşamamız ve yaşatmamız lazım. Müslümanlar bir vücudun parçası gibi. Bir vücudun bir uzvunda ağrı var ise bu ağrıyı bütün vücut çeker. Müslaman aleminin de böyle olması icap eder. Ancak bunu biz kaybetmiş durumdayız. Bundan cezaret eden İsrail zulmünü katlayarak devam ediyor. Bizlerin bunların karşında birlik ve bareberlik içerisinde olmamız lazım. Zaman zaman İsrail mallarına karşı boykot başlatılıyor üç beş ay sürüyor sonra bakıyorsun boykot unutulmuş. Evvela bilinçlenmek lazım, bu hadisesin sürekliliği önem arz ediyor. İslam aleminin, Müslümanların kıyama kalkması ve bizlere düşman olan kesimlerin bizden çekinmesi ve korkması için evvala Müslümanların bir ve beraber olması elzemdir. Ne zaman ki sabah namazlarında Cuma namazlarının kalabalığı oluşur o zaman bizim için sevindirici bize düşman olanlara üzüntü verici hediseler meydana gelir. İnşallah o günleri görmek hepimize nasip olur. Bir an evvel bu zülüm sona erer Filistin halkı en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur. İslam alemi tek vücut olarak devam eder diye ümit ediyoruz, yüce rabbimizden niyaz ediyoruz. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve bu güzel evlatları yetiştiren ailelerimize teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin sergilediği tiyatro gösterisi salondaki misafirlere oldukça duygusal anlar yaşattı.Feride YÜKSEK

Bakmadan Geçme