Depremzedeler Hibe ve Kredi miktarının artırılmasını bekliyor

TAKİP ET

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı Murat Kurum'a Adıyaman'da depremzedelerin ilk talebi yerinde dönüşüm için artan maliyetler karşısında hibe ve kredi miktarının artırılması oldu.

Adıyaman'a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı Murat Kurum'a depremzede Osman Koçak, yerinde dönüşümde inşaat maliyetlerinin çok artığını belirterek, hibe ve kredi oranlarının artırılmasını beklediklerini söyledi.

Yerinde dönüşümle ilgili talep sonrası açıklamada bulunan bakan Kurum; 'Adıyaman'a vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini yerinde görmeye geldik. Bu tür talepleri değerlendireceğiz, Adıyaman için, depremzedeler için yapabileceğim ne varsa yapacağız. Bunun için buradayız. Bundan sonra de gelmeye devam edeceğiz' dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'a yerinde dönüşümle ilgili talebi ileten Osman Nuru Koçak, bakan Kurum ile neler konuştuğunu Türkay Gazetesi ile paylaştı.

İşte Depremzede Osman Nuri Koçak ile Bakan Kurum arasında geçen konuşma: 'Sayın Bakanım Adıyaman'a hoş geldiniz. Herkes gibi bende depremzedeyim, oturduğumuz sitemiz yıkıldı. Bizler develetimizin bize vermiş olduğu destekle yerinde dönüşüm için site sakinlerimizle bir yola çıktık. Ancak yerinde dönüşümün ilk günleriyle bugün arasında inşaat maliyetlerinde yüzde beş yüz bir artış yaşandı. O nedenle devletimizin vereceği 750 Bin TL hibe ile 750 TL kredi miktarının da yükseltilmesini istiyoruz. Aksi takdirde depremde her şeyini kaybeden bizler başlayacağımız inşatımızı bitiremeyecğiz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz dedim. Sağ olsun sayın bakanımız biz Adıyaman'a bunun için geldik, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyeceğiz ve değerlendireceğiz dedi. İnşallah iletmiş olduğumuz talebimiz değerlendirilir ve yerinde dönüşüm yapmak isteyen depremzede vatandaşlarımız bir an evvel inşaatlarına başlarlar' dedi.

Bakmadan Geçme